Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră ABSOLUTĂ - În fieful lui Emil Boc, s-a deschis primul centru pentru prevenirea și combaterea violenței în familie

violenta

Primul Centru pentru prevenirea și combaterea violenței în familie din județul Cluj, care oferă consiliere psihologică și juridică victimelor, adulți sau copii, a fost inaugurat, marți, de Primăria Cluj-Napoca,  potrivit Mediafax.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, atac EXPLOZIV la adresa Laurei Codruța Kovesi: 'Această individă a executat, fără crâcnire, toate comenzile pe care le-a primit'

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, a declarat, marți, că, odată cu deschiderea noului centru, se estimează o creștere a raportării cazurilor de violență domestică.

„Primăria Cluj-Napoca a inaugurat primul Centru pentru prevenirea și combaterea violenței în familie din județul Cluj, după ce s-a constatat că acest fenomen a luat amploare. Centrul oferă consiliere juridică și psihologică victimelor violenței domestice, adulți sau copii, din partea unui psiholog, asistent social și consilier juridic. Așteptăm inclusiv prieteni sau aparținători ai victimelor pentru a le oferi consultanță privind demersurile care trebuie făcute în cazul în care victima refuză să solicite ajutor. Odată cu deschiderea noului centru, estimăm o creștere a raportării cazurilor de violență domestică”, a spus Olah.

Potrivit viceprimarului, acest centru oferă doar consiliere, dar în perioada următoare municipalitatea clujeană va înființa un adăpost pentru victimele violenței în familie. De asemenea, victimele pot primi din partea Primăriei un ajutor financiar pentru plata chiriei, acesta fiind între 900 și 1400 de lei timp de maximum doi ani.

Până acum s-au primit nouă cereri pentru acordarea acestui ajutor

Investiția în noul centru se ridică la aproape 120.000 de lei.

Conform statisticilor Primăriei, la nivelul municipiului Cluj-Napoca au fost înregistrate anul trecut 20 de cazuri de violență în familie, dublu față de numărul înregistrat în urmă cu 6 ani.

„În acest an, până la ora actuală, avem 9 cazuri înregistrate și estimăm că acest număr va crește. Aveam cazuri puține, deoarece nu exista un serviciu dedicat”, a declarat și Aurel Mocan, șeful Direcției Asistență Socială din cadrul Primăriei clujene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.