Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ: Campionatul Mondial de baschet feminin under 17 are loc în România

minge de baschet

BT Arena şi Sala Sporturilor ”Horia Demian” vor găzdui Campionatul Mondial de baschet feminin under 17, din 2020, competiţie mondială acordată în premieră României, informează News.ro.

Citește și: LPF a anunțat programul meciurilor din prima zi de Paște

Decizia a fost luată în cadrul FIBA Central Board, în 30 martie, la Abidjan, fiind confirmată printr-o adresă oficială semnată de preşedintele FIBA, Horacio Muratore, şi de secretarul general FIBA, Andreas Zagklis.

„Vă felicităm oficial pentru obţinerea dreptului de organizare a FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, ca urmare a deciziei FIBA Central Board”, se arată în adresa oficială primită de FR Baschet, care a făcut, miercuri, anunţul oficial.

Competiţia se va desfăşura la Cluj-Napoca, în BT Arena şi Sala Sporturilor ”Horia Demian”, cu 16 echipe, în perioada 15-23 august 2020.

Primele cinci ediţii ale CM under 17 au avut loc în Franţa (2010), Olanda (2012), Cehia (2014), Spania (2016) şi Belarus (2018), iar medaliile de aur au fost cucerite de patru ori de naţionala SUA şi o singură dată de naţionala Australiei.

Calificată direct pe tabloul FIBA U17 Women Basketball World Cup 2020, în calitate de gazdă, naţionala României va participa cu generaţia 2003 în această vară la CE under 16 (Divizia B), între 15-24 august, la Sofia.

România a organizat în ultimii 13 ani mai multe competiţii europene de juniori/junioare, precum şi grupele Eurobasket Women 2015 şi Eurobasket 2017, dar acum primeşte pentru prima dată dreptul de organizare al unei competiţii la nivel mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.