Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în Afganistan. Femeile din Kabul AU VOIE să lucreze în salubritate

wikipedia
femei afgane

Municipalitatea din capitala afgană Kabul a angajat 170 de femei pentru curăţenia străzilor în acest oraş dens populat, fiind pentru prima dată când autorităţile locale angajează persoane de sex feminin în astfel de posturi în societatea afgană conservatoare, potrivit ediţiei de miercuri a ziarului local Daily Outlook, relatează Xinhua, conform agerpres.

Ziarul citat menţionează că municipalitatea din Kabul intenţionează să mai facă 2.000 de angajări în acest an şi 500 de posturi vor fi destinate femeilor.

Cum vede Moscova atacul chimic din Siria. 'A fost lovit un depozit al teroriştilor'

Potrivit sursei citate, care citează oficiali din cadrul municipalităţii, 25% dintre noii angajaţi în domeniu vor fi femei.

Kabul, un oraş cu aproximativ cinci milioane de locuitori, produce tone de gunoi zilnic. Populaţia oraşului Kabul este în creştere constantă în contextul în care multe familii din zona rurală îşi părăsesc locuinţele ca urmare a situaţiei precare în domeniul securităţii şi se îndreaptă spre Kabul, aproape în fiecare lună.

O angajată în domeniu a salutat iniţiativa municipalităţii din Kabul şi a declarat pentru canalul de televiziune privat Tolo că acordarea unui loc de muncă femeilor va ajuta multe familii să-şi îmbunătăţească nivelul de trai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.