Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în aviație - O compania aeriană a testat cel mai lung zbor fără oprire din lume: Totul a durat 19 ore şi 16 minute

avion

Compania aeriană Qantas a testat cel mai lung zbor fără oprire din lume, între New York şi Sydney, care a durat 19 ore şi 16 minute, realtează Euronews, conform news.ro.

Avionul a transportat 49 de pasageri şi membri ai echipajului şi a efectuat experimente pentru a evalua sănătatea persoanelor aflate la bord.

Operatorul aerian a anunţat că a monitorizat ”undele creierului pilotului, nivelul de melatonină şi starea de vigilenţă”. Zborul a mai testat iluminarea cabinei şi ajustarea momentelor de servire a meselor, pentru a reduce efectul diferenţei de fus orar.

Ana Birchall, mesaj TĂIOS pentru Tudorel Toader, pe tema secretizării MCV: Nu cunoaște regimul

”Este o premieră importantă pentru aviaţie. Sperăm să fie o avampremieră a unui serviciu regulat care va accelera călătoriile oamenilor dintr-o parte a globului în alta”, a declarat Alan Joyce, direcotrul general al Qantas Group, care s-a aflat la borsul avionului.

Căpitanul Sean Golding a condus o echipă de patru piloţi aflaţi la bord.

Joyce a explicat într-un comunicat că zborurile de noapte încep cu cina, dar că pentru zborul test s-a început cu prânzul, iar luminile au rămas aprinse timp de şase ore, în conformitate cu momentul din zi al ajungerii la destinaţie.

Grupul intenţionează să mai efectueze încă două curse test, de la Londra la Sydney în noiembrie şi de la New York la Sydney în decembrie. Qantas va decide în decembrie dacă va efectua curse regulate fără escală pe distanţe foarte lungi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.