Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în București: Blocurile din Sectorul 3 vor avea panouri fotovoltaice și pompe de căldură

bloc

Primăria Sectorului 3 va monta panouri fotovoltaice și pompe de căldură, va moderniza lifturile și va pune corpuri de iluminat eficiente energetic.

Proiectul, aprobat joi, 15 decembrie, de Consiliul Local al Sectorului 3 presupune implementarea acestui program la 50 de blocuri, urmând ca după realizarea acestui proiect pilot, demersul să se extindă la toate blocurile din sector.

Vizate sunt blocurile reabilitate termic și vor fi executate următoarele lucrări:

- Instalarea de panouri fotovoltaice;

- Achiziționarea și montarea de pompe de căldură (on-grid), inclusiv achiziţionarea acestora – în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenţionale şi a emisiilor de gaze cu efect de seră;

- Înlocuirea lifturilor prin înlocuirea mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, precum şi lucrări de reparare/înlocuire a componentelor mecanice, a cabinei/uşilor de acces, a sistemului de tracţiune, cutiilor de comandă, troliilor, după caz;

- Înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată şi durată mare de viață – tehnologie LED.

„Primăria Sectorului 3 nu poate rămâne insensibilă la contextul energetic dificil spre care ne îndreptăm deja. Creșterea eficienței energetice a fost și este o prioritate pentru noi, aceasta implicând reabilitarea termică a blocurilor și acum o nouă etapă prin acest proiect. Îmi doresc să implementăm aceste măsuri la toate blocurile reabilitate în beneficiul cetățenilor”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.

Primăria va plăti 90% din investiție, iar asociațiile de proprietari restul de 10%. Pentru persoanele cu posibilități financiare reduse va achita Primăria Sectorului 3 și cofinanțarea de 10%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.