Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în cadrul deschiderii programului 'Școala altfel'

CIADO România prezintă bucureștenilor, în premieră, Expoziția 'Veșmântul țărănesc de la arhaic la fashion'. Expoziția conține 12 lucrări în mărime naturală. Colecția de piese țărănești și accesorii aparține Iuliei Gorneanu. Fotografiile au fost realizate la Muzeul Țăranului Român. Foto — Cristian Floriganta; Art Director — Alin Gălățescu; Stilism — designer Simona Semen; Make-up — Sara Enache.

IA, în variantele de sărbătoare, de lucru sau de ceremonial, a însoțit femeia pe tot parcursul vieții. Ca orice vesmânt tradițional, IA constituie o secvență a memoriei colective, iar purtarea ei, o manifestare spirituală ce străbate timpul și prin care se poate descoperi istoria mitică a unui neam. IA a inspirat marii pictori și designeri ai lumii, între care: Henri Matisse, Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Oscar de la Renta, Tom Ford, Joseph Altuzarra, Nicole Miller. A fost purtată de celebrități precum Sophia Loren, Brigitte Bardot, Dalida, Virna Lisi, Ali McGraw, Raquel Welch, Jennifer Garner, Kate Moss, Kourtney Kardashian, Halle Berry, Alexa Chung, Katie Holmes, Anne Hathaway, Liv Tyler, Rita Wilson, Adelle. Grație reginelor României, IA a devenit vesmânt regal.

Deschiderea oficială a Programului 'Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun !' va avea loc pe 5 aprilie, în Duminica Floriilor, începând cu ora 16.30, în Parcul Tineretului, intrarea Șincai. Evenimentul va fi un adevărat maraton la care vor participa 600 de elevi din cadrul Cluburilor Copiilor, care vor susține programe artistice și peste 7000 de voluntari CIADO, părinți, elevi și studenți. Acțiunea este cea mai amplă din ultimii 10 ani și se desfășoară sub patronajul CIADO, în cadrul programului 'Artă Contra Drog', în parteneriat cu Asociația Culturală de Teatru, Muzică și 'Dracula' și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.