Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în Japonia: Testează un vaccin genetic împotriva COVID-19

Spitalul Militar Central
Covid-19 vaccin

Compania farmaceutică niponă Agnes a anunţat joi că va începe să testeze săptămâna viitoare pe oameni un potenţial vaccin genetic împotriva COVID-19, cu scopul de a-l putea produce la scară mare în 2021, relatează EFE, citat de agerpres.ro.

Compania farmaceutică va demara testele clinice după ce a obţinut aprobarea unui grup de experţi de la Spitalul Universitar din Osaka (vestul Japoniei), care colaborează la acest proiect şi după ce produsul a fost testat cu succes pe şoareci, se arată într-un comunicat.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate?

Vaccinul, primul adresat COVID-19 care va fi testat pe oameni în Japonia, conţine ADN modificat pentru a codifica proteinele noului coronavirus, în faţa cărora sistemul imunitar al pacientului va răspunde generând anticorpi împotriva acestui patogen.

Vaccinul va fi injectat unui grup de 30 de lucrători sanitari de la Spitalul Universitar din Osaka începând de marţea viitoare, iar din octombrie testele vor fi extinse la alte sute de persoane pentru a-i analiza eficacitatea şi efectele secundare, potrivit companiei.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

În cazul în care testele avansează în mod pozitiv, Agnes speră să obţină autorizaţia pentru a putea produce şi distribui vaccinul la nivel naţional începând cu luna martie sau aprilie a anul viitor.

Este vorba de primul vaccin care ajunge în faza de teste clinice în Japonia, în timp ce la nivel global există peste zece potenţiale vaccinuri de acest tip, care au început deja să fie testate pe oameni.

Citește și: Alexandru Rafila, adevărul despre manipularea testărilor! Există această posibilitate? .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.