Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în Justiție: Doi români, obligați să publice pe propriile conturi de Facebook o decizie a instanței

judecator facebook justitie

Două persoane au fost obligate de instanță, printr-o decizie definitivă, să publice pe conturilor lor de Facebook hotărârea judecătorească prin care au fost puși la plata unor daune morale către doi reclamanți pe care i-au jignit, inclusiv pe rețeaua de socializare.

Potrivit clujust.ro, conflictul a pornit de la doi foșți soți care, după divorț, au început o serie de procese civile și și-au făcut reciproc plângeri penale. Femeia îl are că aliat pe un executor judecătoresc, iar fostul soț pe fratele lui. Cei doi frați au fost cei care s-au adresat Judecătoriei Târgu Mureș într-un proces de pretenții, în care au solicitat daune morale pentru expresii jignitoare adresate de pârâți, publicarea hotărârii într-un ziar local și pe conturile de Facebook ale pârâților. Prima instanța a admis doar în parte cererea, fără despăgubiri și publicarea pe Facebook, ci doar în ziar local. Ulterior, Tribunalul Mureș a admis apelul reclamanților, acordându-le despăgubiri și obligând pârâții și să publice hotărârea pe conturile de Facebook.

Vezi și: Sforăitul, pericol pentru sănătate. Patru măsuri esențiale înainte de a ajunge la medic

Instanța a reținut că „din susținerile părților, din înscrisurile depuse în probațiune și din probele testimoniale administrate că, de mai mult timp, între părți există relații conflictuale, tensionate, concretizate într-un lung șir de procese civile sau penale.”

Potrivit motivării „pârâta Florea Claudia Daniela a fost căsătorită cu reclamantul German Călin Dănuț, din anul 2007 și până la dată de 05.03.2014, dată la care Judecătoria Tg-Mureș a pronunțat, în dosarul nr. …/320/2013, Sentința nr. 1.033/2014, prin care s-a dispus desfacerea acesteia.”

În cursul lunii ianuarie 2013, pârâta a introdus o acțiune având ca obiect emiterea unui ordin de protecție împotriva reclamantului German Călin Dănuț, acțiune ce a fost admisă prin Sentința nr. 892/13.02.2014, pronunțată de Judecătoria Tg- Mureș în dosar nr…. rămasă definitivă prin nerecurare.

În dată de 24.09.2013, Florea a formulat împotriva fostului soț plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt și amenințare, sesizare care s-a soluționat cu neînceperea urmăririi penale

În data de 14.11.2013, executorul judecătoresc Sergiu Aștelean, care este pârât în dosarul de pretenții, a formulat plângere penală împotriva reclamantului German Călin Dănuț pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violențe, soluționată prin Ordonanța de clasare din data de 27.01.2014 pronunțată în dosar nr. 6340/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

În cursul lunii septembrie, Aștelean a formulat plângerea penală ce constituie obiectul dosarului nr. 6262/P/2014, aflat în curs de soluționare pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, prin care German a fost acuzat cu privire la furtul camerelor video de supraveghere instalate la sediul profesional al executorului.

Vezi și: Sforăitul, pericol pentru sănătate. Patru măsuri esențiale înainte de a ajunge la medic

Șirul lung de acuzații reciproce s-a materializat și în sesizări pe care și le-au făcut în mod reciproc angajatorilor.

„În esență, tensiunile dintre părți constituie rezultatul neînțelegerilor din timpul căsniciei reclamantului German Călin cu pârâta Florea Claudia, care își reproșează reciproc relații extraconjugale și nemulțumiri cu privire la partajul bunurilor comune și la paternitatea minorei F.A.”, se arată în sentință.

Instanța a reținut săvârșirea de către pârâți a următoarelor fapte:

– depunerea de copii de pe ordinul de protecție în cutiile poștale ale vecinilor din imobilul unde locuiește German Ștefan, personal sau din dispoziția pârâtei Claudia cu scopul că reclamantul German să fie făcut de rușine în față vecinilor;

– postarea de pe contul de Facebook al pârâtului Astelean Florin Sergiu a unei postări denigratoare din partea unui „detectiv particular” cu privire la reclamantul German Călin;

– transmiterea unei scrisori acuzatoare conducerii angajatorului unde lucrează reclamantul Germna Dănuțș și care din întâmplare a ajuns și la cunoștința angajaților;

– transmiterea unei scrisori și a unor mesaje denigratoare la adresa reclamanților angajatorului reclamantului German Ștefan;

– adresarea unor cuvinte jignitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.