Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ în Justiţie: Judecătorii Curții de Apel din Constanța au decis revocarea preşedintelui instituţiei

judecator justitie

Judecătorii Curții de Apel din Constanța au decis, marți, în Adunare Generală, revocarea din funcție a președintelui instituției, Marius Cristian Epure. O hotărâre finală în acest sens va fi luată de Consiliul Superior al Magistraturii și ar putea fi o premieră în sistemul judiciar, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse, Adunarea Generală a judecătorilor din Cadrul Curții de Apel Constanța, întrunită marți, a hotărât, cu majoritate de voturi, ca președintele acestei instanțe să fie revocat din funcție. Urmează ca hotărârea judecătorilor Curții de Apel Constanța să fie înaintată către CSM, care va lua decizia finală.

CITEȘTE ȘI: Condimentele folosite în funcție de TIPURILE de preparate

„Deocamdată decizia nu are efect concret. Conform legii, se înaintează la CSM, este o procedură ce se derulează în fața consiliului. Nu știu ce se va întâmpla, dar cred că aceasta este o premieră”, au arătat sursele citate.

Decizia judecătorilor din Cadrul Curții de Apel Constanța ar putea avea legătură cu faptul că judecătorul Marius Cristian Epure a semnat, fără să aibă acceptul Adunării Generale, scrisoarea prin care se cerea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine în privinţa protestelor magistraţilor, susțin sursele citate.

„Aduce la cunoştinţa opiniei publice că poziţia exprimată de către conducerea Curţii de Apel Constanţa în cuprinsul scrisorii adresate Consiliului Superior al Magistraturii de către preşedinţii şi vicepreşedinţii curţilor de apel din România la data de 10.03.2019 nu reprezintă voinţa colectivului de judecători ai Curţii de Apel Constanţa, această opinie fiind exprimată în afara unui mandat acordat în baza unei adunări generale sau a altor forme de consultare internă”, se arăta într-un comunicat al Adunării Generale a Curţii de Apel Constanţa, din luna martie.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.