Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în motorsport: Mercedes, Porsche, BMW și Audi, vor concura între ei în cadrul sezonului 2019-2020 al campionatului electric Formula E

www.stirileprotv.ro
BMW

Pentru prima oară în istoria sporturilor cu motor, cei patru giganți auto germani - Mercedes, Porsche, BMW și Audi - vor concura între ei în cadrul sezonului 2019-2020 al campionatului electric Formula E, transmite CNN, potrivit Mediafax.

Având în vedere că istoria curselor cu motor se întinde de-abia până în anii 1890, premierele în sport sunt rare, însă startul marelui premiu de la Ad Diriyah, Arabia Saudită, din 22-23 noiembrie, va aduce laolaltă în competiție acești patru mari constructori germani în același campionat.

Mercedes și Porsche își vor face astfel debutul în Formula E în sezonul 2019-2020, în timp ce BMW intră deja în cel de-al doilea sezon, ca producător, după parteneriatul cu italienii de la Andretti din 2018-19.

Ultimele acțiuni înainte de războiul final - Ce fac Iohannis și Dăncilă în ultima zi de campanie

La rândul ei, Audi este una dintre cele cinci echipe din grila extinsă de 12 care a fost în campionat încă din sezonul său inaugural, ceea ce s-ar putea dovedi un factor major în lupta sa împotriva celorlaltor producători germani.

"Va fi foarte interesant de văzut, pentru că, evident, acești patru vor încerca să-i arate celuilalt cine este mai bun", spune Nicki Shields, reporter CNN în cadrul campionatului Formula E.

Intrarea Mercedes în campionatul full electric a condus deja la speculații cu privire la putința constructorului german de a domina Formula E în aceeași manieră în care au reușit să domine ultimele șase sezoane din Formula 1.

Totuși, campionatul electric s-a dovedit problematic în trecut pentru alți constructori cu istorie și pedigree care s-au înhămat la competiție, în condițiile în care formatul prevede calificări și cursă în aceeași zi iar circuitele sunt în principal stradale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.