Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în Parlament: se cere abrogarea unei legi la o lună după adoptarea ei/ DOCUMENT

proiect de lege abrogare

Președintele PRU, deputatul Bogdan Diaconu, va depune astăzi la Parlament proiectul de lege de abrogare a OUG 31/2002, care, prin modificările aduse de Legea 217/2015, interzice cultul personalităților acuzate de legături sau de simpatie pentru Mișcarea Legionară. Conform expunerii de motive, această lege "a devenit un instrument de luptă împotriva martirilor comunismului, acuzați, la fel ca pe vremea tribunalelor staliniste, de a fi 'legionari' doar pentru a putea fi interziși. Nume de referință ale culturii române au căzut astfel din nou sub lovitura unei legi totalitare care a oripilat opinia publică și care a născut revolta unor intelectuali contemporani remarcabili", spune Diaconu.

Vezi AICI proiectul de lege! (.pdf)

Liderul naționalist este de părere că ”"OUG 31/2012, cu modificările și completările ulterioare, republicată, a devenit un act de distrugere a istoriei și culturii române. Până și Răscoala de la 1907 a ajuns să fie acuzată de antisemitism, așadar, conform actualei legi, nu mai avem voie să deplângem uciderea țăranilor înfometați care au pornit să își caute dreptatea! Susținătorii actualei legi au dispus ca numele de Petre Țuțea să nu mai fie permis pentru a denumi străzi, iar aberațiile de acest fel vor continua. În schimb, Wass Albert figurează fără probleme ca denumire de școli în România, iar monumentele criminalilor de război horthyști tronează nederanjate de nimeni în Transilvania care a suferit ocupația și crimele politicii maghiare din al doilea război mondial!"

content-image

Liderul PRU acuză că "legea a cărei abrogare o propunem, în ciuda bunelor intenții pe care și le declară, urmărește doar distrugerea culturii române, în timp ce tolerează cu nonșalanță adevărații criminali din istoria recentă a României. În plus, felul în care legea 217/2015 a modificat OUG 31/2002 vine să anihileze aspirațiile naționale de suveranitate tot mai firești astăzi, pe fondul eșecurilor tot mai stridente ale proiectului european, prin aruncarea în derizoriu și chiar în zona interdicției a eforturilor culturale din perioada modernă a României. De fapt, prin această lege ni se impune de facto acceptarea şi asumarea tuturor ororilor și injustiției din perioada comunistă cu care nu putem fi de acord astăzi ca stat democratic".

Vezi AICI expunerea de motive! (.pdf)

Deputatul își justifică dorința de abrogare a legii deoarece, spune el, "în forma actuală, legea nu mai poate fi amendată sau îmbunătățită, premiza ei de bază fiind de a arunca oprobiul asupra unei întregi perioade din istoria recentă a României care cuprinde, așa cum am arătat anterior, și Răscoala de la 1907, dar și opera poetului național Mihai Eminescu! În același timp, organizațiile horthyste maghiare proliferează pe teritoriul României, actuala lege fiind inutilă dacă nu rezolvă această problemă!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.