Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în România: S-a semnat primul contract pentru livrarea de gaze naturale azere

newsonly.gr
gaze naturale

Romgaz și Socar Trading, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat în 3 februarie 2023, la Baku, un nou contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România. Încheierea acestui document juridic reprezintă o continuare și consolidare a bunelor relații de cooperare dintre cele două companii și a relațiilor contractuale care au la bază un acord cadru încheiat în luna noiembrie 2022 pe termen nelimitat, precizează Romgaz într-un comunicat, conform Mediafax.

Părțile își propun continuarea relațiilor de cooperare atât în ceea ce privește perfectarea mecanismelor de livrare a gazelor naturale azere pe piața din România cât și în scopul explorării unor noi posibilități de colaborare în vederea punerii în practică a unor proiecte reciproc avantajoase în domeniul energetic.

Ministrul Energiei Virgil Popescu precizează, într-o postare pe Facebook, că documeentul prevede posibilitatea livrării unor cantități de până la 1 miliard mc până în 31 martie 2024 și va intra în vigoare la 1 aprilie 2023 prelungind astfel cadrul contractual stabilit prin primul contract individual încheiat de companii la finele anului trecut.

Cooperarea dintre România și Azerbaijan în domeniul energiei cuprinde mai multe paliere: gaz, GNL și energie verde. Totodată, am discutat în detaliu despre proiectele comune pe care le dezvoltă Romgaz și Socar, spune Popescu. La ceremonie au participat Mikayil Jabbarov, ministrul Economiei, Rovshan Najaf, președintele SOCAR, Răzvan Popescu CEO Romgaz, Aristotel Jude - Romgaz și secretarul de stat George Niculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.