Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în Singapore! Un ministru a fost acuzat în mod oficial de corupție - sunt peste 25 de acuzații la adresa sa

yahoo news
S. Iswaran

Un ministru din Singapore a fost acuzat în mod oficial de corupție ceea ce reprezintă o premieră pentru orașul-stat din Asia. Demnitarul a demisionat din funcție. El respinge toate acuzațiile, potrivit CNN.

Ministrul Transporturilor din Singapore, S. Iswaran, și-a dat demisia joi după ce a fost acuzat de corupție, a anunțat biroul premierului. El este primul ministru în funcție care a fost acuzat de o infracțiune.

Acuzațiile împotriva lui Iswaran fac parte din cea mai mare anchetă de corupție care a vizat Partidul Acțiunea Poporului (PAP) din Singapore, aflat la guvernare în ultimele decenii. În scandal a intrat și un magnat al hotelurilor, cunoscut pentru că a adus Marele Premiu de Formula 1 în oraș.

Iswaran se confruntă cu 27 de acuzații, inclusiv corupție și obstrucționare a justiției, a declarat procurorul-șef Tan Kiat Pheng. Ministrul demisionar a pledat nevinovat.

Scandalurile de corupție, în special cele la nivel înalt, sunt rare în Singapore. Oficialii sunt plătiți bine pentru a descuraja corupția. Salariul mediu anual al miniștrilor este de aproximativ 1,1 milioane de dolari Singapore (aproape 834.000 de dolari americani).

Orașul-stat are o imagine foarte bună în ceea ce privește guvernarea fără corupție. În prezent Singapore este pe locul 5 în lume în clasamentul mondial întocmit de Transparency International.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.