Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră în SUA. Pedeapsă aspră pentru o CRIMĂ motivată de orientarea sexuală a victimei - FOTO

Sun Herald
Joshua Vallum

Un bărbat american a fost condamnat la 49 de ani de închisoare pentru uciderea unei adolescente transsexuale, ceea ce reprezintă o premieră pentru justiţia din SUA, relatează marţi agenţia Reuters, conform agerpres.

Joshua Vallum, în vârstă de 29 de ani, a recunoscut că a omorât-o în 2015 pe fosta sa parteneră romantică Mercedes Williamson, în vârstă de 17 ani, pentru că era transsexuală. Luni, el a fost condamnat de un judecător federal din Gulfport, statul Mississippi, la pedeapsa maximă cu închisoarea, fără posibilitatea eliberării condiţionate.

Citește și: Angela Merkel ZGUDUIE Europa: 'Suntem gata să schimbăm tratatul UE'

Vallum, membru al bandei Latin Kings, considerată cea mai mare bandă hispanică din Statele Unite, s-a întâlnit în secret cu Williamson în vara lui 2014. Ulterior, el a decis să o ucidă de teamă să nu fie pedepsit de alţi membri ai bandei dacă se află că fosta sa iubită era transsexuală şi a atras-o în locuinţa tatălui lui, unde a înjunghiat-o mortal.

content-image

Este primul caz judecat în baza legislaţiei federale privind crimele motivate de ură în care victima a fost agresată din cauza identităţii de gen, a precizat într-un comunicat ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions.

În 2009, Congresul american a amendat legislaţia privind crimele motivate de ură pentru a le cuprinde, între altele, şi pe cele motivate de orientarea sexuală a victimei, aminteşte Reuters.

Într-un interviu telefonic acordat Reuters, o purtătoare de cuvânt a Centrului naţional pentru egalitatea de gen (NCTE) din Washington a subliniat că este "esenţială recunoaşterea crimelor părtinitoare împotriva persoanelor transsexuale ca fiind o gravă problemă naţională", pe fondul "epidemiei de violenţe" din SUA la adresa acestora.

Un studiu al NCTE din 2015 a indicat că aproape una din 10 persoane transsexuale din SUA au fost agresate fizic din cauza orientării lor sexuale în anul precedent studiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.