Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră la CNMR: Un copil de 7 ani, Ambasador pentru Apărarea Identităţii Naţionale

aid-romania.org
CNMR

CARAVANA UNIRII, proiect conceput și demarat de Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) cu ocazia aniversării Anului Centenar al Marii Uniri, a debutat în urmă cu două luni la Târgu Neamț, a continuat cu a doua ediție la Craiova iar ieri s-a aflat la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc. Evenimentul se desfășoară de  fiecare dată alături de nume importante ale culturii române precum Gheorghe Turda, Aneta Stan, Dorel Vișan, Nicolae Voiculeț sau Vasile Antonie Tamaș, de vicepreședinții CNMR Mihaela Olaru și Olimpiodor Antonescu dar și alături de dumneavoastră, românii care alegeți să transmiteți viitoarelor generații, iubirea, respectul, valorile, cultura și patriotismul, ADN-ul românesc ce ne poate salva ca nație, potrivit unui comunicat remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi:  Elena Udrea detonează BOMBA, după decizia magistraţilor în dosarul Microsoft: 'Aceşti NEMERNICI...'

“CARAVANA UNIRII își propune să reamintească fiecărui român, pe de o parte, cât de greu s-a constituit statul român, oponenți ai altor vremuri dându-și mâna pentru acest deziderat și, pe de alta parte, să îi unească pe toti românii în jurul unui ideal comun: redobândirea demnității naționale și apărarea identității fiecărui cetățean al acestei țări. Anul Centenarului ne găsește, poate, pe unii dintre noi, împărțiți în tabere opuse pe foarte multe probleme. Consider, însă, că este timpul să învățăm din exemplul celor de la 1918 și să rămânem liberi în opinii și trăiri, fără a fi dezbinați”, a punctat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Menționăm că, alături de personalități importante ale culturii române, CARAVANA UNIRII se va deplasa în fiecare localitate din România pentru a ne bucura împreună de 1 decembrie 1918, pentru a ne aduce aminte de Nicolae Bălcescu, Alexandru Ioan Cuza, Alexandru Averescu, Ion Ghica și de toti ceilalti eroi care au construit neamul românesc, dar și pentru a-i UNI pe toți românii din interiorul și din afara granițelor.

"Au fost momente cu adevărat emoționante, cu lacrimi de fericire din partea celor prezenți. Atâtea steaguri românești la un loc au făcut ca evenimentul să fie unul special pentru fiecare dintre noi. Mai mult, prezența unor patrioți recunoscuți precum Gheorghe Turda, Aneta Stan sau Vasile Antonie Tamaș au dat prin vers, muzică și discurs un uriaș avânt românilor din aceste județe, unde vă asigur că arde flacara iubirii și respectării României cum nu cred că am văzut în alte colțuri ale țării. Poate și pentru că sunt tot mai puțini acești români și tot mai uitați de noi toți. Vă îndemn să nu o mai facem și să celebram 100 de ani de la Marea Unire, încercând la rândul nostru ceea ce au reușit înaintașii nostri: unirea tuturor românilor”, a mai spus Alexandru Cumpanașu.

De asemenea, tot în cadrul evenimentului de ieri, a fost acordat titlul de Ambasador al CNMR lui Andrei Iorga, un copil de numai 7 ani, drept dovada a preocuparii Coaliției de a construi o nouă generatie de tineri care să respecte și să își iubească țara mai presus de orice. Totodată, transmitem pe această cale respectul nostru și pentru institutiile statului din aceste județe, cu precădere conducerile Jandarmeriei Române din Covasna și Harghita, care au participat și au avut un mesaj important de transmis în Anul Centenarului Marii Uniri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.