DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Premieră la o Primărie din România: Bilanț de activitate pe zona de diaspora!

primarie
După o lună și jumatate noul departament pentru Diaspora și Parteneriate Externe din cadrul Primăriei Soveja a făcut un prim bilanț al activității pe care o desfășoară.  S-a efectuat un recensământ al sovejenilor plecați peste hotare, precum și al celor care au revenit acasă. Avem o bază de date cu numere de telefon de contact și adrese de email pentru corespondență urmând ca periodic, binențeles cu acordul acestora, să fie informați despre oportunitățile și programele europene care vor apărea. mentioneaza acestia pe pagina de socializare.
Ani la rând tinerii și mai puțin tinerii activi, competenți și buni de muncă au plecat din localitate contribuind la bunăstarea altor locuri.
Astăzi localitatea noastră are nevoie mai mult decât oricând de contribuția lor, de experiența acumulată peste hotare, de ideile, tehnologia și pregătirea lor. Pentru aceasta, Primăria Soveja va rămâne poarta principală de acces în comună, locul unde cei care vor să se întoarcă acasă vor găsi un sprijin real și un consultant de nădejde în ceea ce ei vor să facă. Avem, potrivit datelor culese de cei din Departament, 195 de sovejeni peste hotare, fără a pune la număr copiii sau nepoții acestora aflați lângă ei. Cei mai mulți se află în Italia, urmată de țări ca Germania, Austria, SUA, Portugalia, Danemarca, Belgia. Există și o emigrație fluctuantă, cu cetățeni care stau periodic acasă și afară. Îmbucurător este faptul că în ultimii doi ani, dar mai ales odată cu pandemia Covid 19, circa 40 de sovejeni s-au întors acasă, mulți dintre ei începând o activitate economică.
Cele mai recente statistici arată că aproximativ 4,7 milioane de români s-au stabilit peste hotare. Aceștia s-ar întoarce dacă s-ar îmbunătăți infrastructura din România și condițiile din domeniul sănătății și educației ar fi la un nivel decent. Motivele cel mai des invocate când vine vorba de România sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, corupţia etc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.