Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ la Timişoara: Medicii au administrat plasmă unui pacient în stare critică

Puterea
plasma umana sange recoltare

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au administrat, vineri, pentru prima dată plasmă obţinută de la pacienţi vindecaţi de coronavirus unui pacient aflat în stare critică. În unitatea medicală mai sunt internaţi, în prezent, 24 de pacienţi, între care patru la Terapie Intensivă, anunță news.ro.

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara au avut de ales din protocolul naţional între 3 scheme. Fie să administreze doza de 3 pungi a câte 200 ml odată, fie câte una în fiecare zi, fie de-a lungul a 5 zile.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

Medicii au mers pe prima variantă şi au administrat vineri plasmă, primului pacient

”Plasma s-a administrat unui pacient critic din ATI. Are sub 50 de ani, un domn tânăr, în stare critică. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine ne-a pus la dispoziţie prima tură de plasmă de la pacienţi convalescenţi. Noi am mers pe administrarea celor 3 pungi în aceeaşi zi. Au mers una după alta, 3 pungi de plasmă proaspăt congelată. Acesta este tratamentul pentru acest bolnav, este plasma de grupă sanguină 0(I), care a fost administrată deja. Dacă pacientul va merge bine, presupunem ca parte din tratament a fost şi această plasmă. Sperăm că va ajuta la îmbunătăţirea stării lui. Mai avem încă un pacient care ar fi eligibil pentru această procedură, dar încă nu avem plasmă pentru a-i fi administrată”, a declarat pentru News.ro, Voichiţa Lăzureanu, directorul medical al Spitalului ”Victor Babeş” din Timişoara.

Plasma, recoltată la Centrul Regional de Transfuzii Timişoara de la un fost pacient depistat cu COVID -19, a fost supusă unui proces minuţios de verificare, înainte de administrare.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

Timişorenii care au fost vindecaţi de coronavirus sunt rugaţi să doneze plasmă pentru a da o şansă bolnavilor aflaţi acum la ATI.

Vineri, în Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timiţoara mai sunt internaţi doar 24 de pacienţi cu coronavirus, dintre care 4 se află în Terapie Intensivă.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, la Timişoara au fost depistate 496 de cazuri de COVID - 19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.