Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră - NATO lansează primul fond de capital de risc multi suveran: prima investiție e de un miliard în start-up-uri

Prensa Latina
NATO sigla

Joi, în cadrul unei ceremonii de semnare găzduite de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, lideri și miniștri din 22 de țări aliate au lansat Fondul de Inovare al NATO, primul fond de capital de risc multi suveran din lume, anunță alianța. "Acest fond este unic", a declarat secretarul general."Cu o durată de 15 ani, Fondul de Inovare al NATO va contribui la aducerea la viață a acelor tehnologii incipiente care au puterea de a ne transforma securitatea în deceniile următoare, consolidând ecosistemul de inovare al Alianței și susținând securitatea miliardului nostru de cetățeni."

Fondul va investi 1 miliard de euro în start-up-uri aflate la început de drum și în alte fonduri de capital de risc care dezvoltă tehnologii emergente cu dublă utilizare, prioritare pentru NATO. Printre acestea se numără: inteligența artificială; procesarea de date mari; tehnologiile cuantică; autonomia; biotehnologia și îmbunătățirea umană; materiale noi; energie; propulsie și spațiu.

Fondul va completa Acceleratorul de inovare în domeniul apărării pentru Atlanticul de Nord al NATO - sau DIANA - care va sprijini dezvoltarea și adaptarea tehnologiilor emergente cu dublă utilizare la provocările critice în materie de securitate și apărare. De asemenea, s-au înregistrat progrese semnificative pentru DIANA în cadrul Summitului de la Madrid din 2022, unde aliații au convenit că inovatorii care participă la programele DIANA vor avea acces la o rețea de peste 9 centre de accelerare și peste 63 de centre de testare în Europa și America de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.