Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră pentru Republica Moldova! Va participa pentru prima dată la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Parlamentul European
Parlamentul European Ursula von der Leyen

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va participa în premieră la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Reuniunea va avea loc în perioada 24-25 aprilie, la Praga, fiind găzduită de Parlamentul Cehiei. De asemenea, este pentru prima dată când Republica Moldova va participa la acest eveniment în calitate de țară candidată la aderarea la UE.

Moldova va participa pentru prima dată la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Astfel, pe parcursul a două zile, președinții parlamentelor din UE, președintele Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate vor discuta subiecte comune de actualitate. În prima zi va avea loc un schimb de opinii despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și răspunsul UE la respectivul context geopolitic.

Cea de-a doua sesiune se va focusa pe discuții referitoare la rolul UE în cooperarea democrațiilor, consecințele războiului informațional, protejarea de dezinformare, aspectele legate de securitate. La finalul celor două zile de dezbateri va fi adoptată declarația finală a conferinței.

În cadrul Conferinței de la Praga, va avea loc și o reuniune a președinților parlamentelor țărilor candidate la UE, la care va participa și Președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu. În cadrul acestei reuniuni vor fi discutate prioritățile și provocările cu care se confruntă țările candidate la aderarea la UE.

La Praga, Președintele Parlamentului are planificate întrevederi cu omologii săi din diferite țări, precum și cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Cehia.

Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană constituie un forum de discuții, schimb de opinii, informații și experiență privind rolul și responsabilitățile parlamentelor naționale în structura europeană, precum și instrumentele de cooperare interparlamentară în domeniul afacerilor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.