Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERA Primul parlamentar dat afara pentru incompatibilitate

sut afara excludere

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act luni de încetarea mandatului deputatului PDL Ştefan Bucur Stoica, declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. O premiera in actuala legislatura.

La votul final, deputaţii urmează să se pronunţe asupra vacantării acestui post. 

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Ştefan Bucur Stoica, fost consilier judeţean în CJ Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a exercitat, simultan, şi calitatea de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit printr-o decizie definitivă că Stoica s-a aflat în incompatibilitate.

****

Deputatul a incercat sa se apere si a cerut rediscutarea cazului sau:

Deputatul PDL Ştefan Bucur Stoica a susţinut, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că nu a fost în situaţia de incompatibilitate pe perioada mandatului său în Parlament şi a cerut ca dosarul său să fie retrimis la Comisia juridică pentru un raport. 

"Nu am fost ca deputat în situaţia de incompatibilitate. ANI face referire la o situaţie anterioară mandatului de deputat, când îndeplineam funcţia de consilier judeţean cu calitatea de director al unei direcţii regionale de drumuri şi poduri. Solicitarea de a introduce acest punct pe ordinea de zi nu are niciun temei, pentru că Comisia juridică nu a exprimat un raport în acest sens. Sunt nişte opinii şi dânşii, la un moment dat, sugerează că textul de lege ar trebui modificat iar în Regulamentul Camerei şi în Statutul parlamentarului se prevede clar că în cazul incompatibilităţii, dacă veţi lua această decizie de încetare a mandatului, va trebui hotărâre de vot cu bile. Vreau să solicit ca acest punct să treacă din nou la Comisia juridică pentru a da un punct de vedere clar pe această speţă", a mai declarat Stoica.

****

Anterior premierul acuza ACL ca il tine in brate pe deputat:

"Domnul Hrebeniuc a fost foarte serios. S-a comportat extrem de decent. Colegii mei oricum veneau la vot. Am luat act de vacantarea locului în cazul domnului Hrebenciuc. Nu se mai pune problema să fie impiedicat dosarul. Am vrut să opresc propaganda. Suntem în campanie şi propaganda băsisto-iohannista lucrează. În timp ce noi suntem aici, domnii de la ACL se luptă să-l salveze pe deputatul Stoica, probabil dând un semnal şi domnului Iohannis că va fi protejat până la sfârşit. Trag şi ei cât pot să-şi ţină incomatibilii în Parlament", a spus premierul la Parlament.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.