Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră românească - `SABINA - Tortured for Christ - The Nazy Years` la CINEPLEXX Băneasa, în prezența regizorului John Grooters

IDEA Film
SABINA - Tortured for Christ - The Nazy Years

Premiera românească a filmului ”SABINA - Tortured for Christ - The Nazy Years” va avea loc miercuri, 4 octombrie, la ora 19.00, la CINEPLEXX Băneasa, în prezența regizorului John Grooters, a actorilor și producătorilor.

Premiera mondială a avut loc în Statele Unite, filmul fiind prezentat în cadrul festivalurilor de la Cannes și Berlin, de anul acesta.

Pelicula a obținut peste 20 de distincții și premii, printre care ”Premiul pentru cel mai bun film”, la ICVM CROWN AWARDS, ”Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină”, la Canadian International Film Festival și ”Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină”, la ICVM Crown Awards.

Filmările au avut loc în România, în Studiourile Buftea, Castel Film, în București, la Sanatoriul de Nevroze din Predeal, gara din Sinaia, Cornu, în incinta Fortului 13, Jilava. De asemenea, o parte foarte complicată a producției a fost filmată cu un tren de aburi la Gara Progresul, din Capitală.

Filmul va fi difuzat de două platforme, iar din această toamnă va putea fi văzut și în cinematografele din România.

În rolurile principale au fost distribuiți Raluca Botez și Emil Mandanac. Din distribuția filmului fac parte actorii Daniela Nane, Șerban Pavlu, Adrian Păduraru, Adrian Titieni, Denis Ștefan, Mirela Nicolau, Valentin Teodosiu și Fatma Mohamed.

Filmul este produs de IDEA Film, o companie românească care activează pe piața de profil din 2005, cu peste 500 de proiecte finalizate, reprezentată de producătorii români Ionuț Ionescu și Andrei Marinescu.

”Într-o lume în care majoritatea acuză lipsa de modele – în orice caz, de modele pozitive – SABINA este unul dintre acele ”produse de export” pozitive ale României de care trebuie să fim mândri. În 2016, când am primit un e-mail de la un producător american despre proiectul unui film în care ne invita să fim parteneri, totul a căpătat o notă foarte personală pentru mine.

Am crescut în ultimii ani de comunism în România, poate cei mai grei, văzându-l pe tatăl meu cum dosește o carte în noptieră după ce, noaptea, o citea la lumină scăzută. Acea carte era”Cu Dumnezeu în subterană” (In God's Underground) a lui Richard Wurmbrand, una dintre cărțile interzise de regimul comunist.

Am primit cu bucurie invitația de a produce acest film, cu atât mai mult cu cât impresionanta poveste a Sabinei și a lui Richard Wurmbrand venea către mine prin intermediul unor parteneri americani.

Notând faptul că <> a ajuns în peste 2.200 de cinematografe americane, nu pot decât să fiu recunoscător pentru această oportunitate”, a declarat producătorul Ionuț Ionescu.

Bugetul filmului a fost de 2,5 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.