Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premiera spectacolului 'Maria din Magdala', pe scena Teatrului Naţional Timișoara

renasterea.ro
teatrul national timisoara

Teatrul Naţional Timişoara (TNT) aduce pe scena Sălii Studio, vineri, premiera spectacolului ''Maria din Magdala'', de Ion Jurca Rovina, o viziune teatrală asupra unui personaj întrupat din numeroasele, diferitele, contradictoriile interpretări pe care i le-a dat umanitatea de-a lungul timpului Mariei Magdalena, discipolă a Mântuitorului, fiinţă capabilă de dragostea absolută, informează Agerpres.

Roberta Popa, actriţă a Teatrului Naţional care are în palmares o serie de spectacole de actor, continuă în acest spectacol explorarea diferitelor feţe ale iubirii, cercetare începută cu câţiva ani înainte printr-un one woman show axat pe personalitatea lui Mata Hari, transmite TNT, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Ion Jurca Rovina este cunoscut în egală măsură ca prozator, poet şi dramaturg, cât şi ca ziarist, fiind un nume legat indisolubil de viaţa literară a Timişoarei. S-a impus cu precădere în spaţiul criticii de teatru, însă dramaturgia românească numără în "bagajul" său numeroase piese de teatru semnate de Rovina, dintre care amintim "Piscina", "Fiii Vameşului", "Eşarfa Isadorei", aceasta din urmă fiind montată la Teatrul Naţional din Timişoara cu titlul "Nopţi cu Isadora".

Conceput de actriţa Roberta Popa, spectacolul este realizat împreună cu o echipă de creaţie alcătuită din Dorothea Iordănescu (scenografia), Arc Gotic (muzica), Costinel Asproiu (light design) şi Ştefan Iordănescu (coordonator). Universul vizual al spectacolului are la bază creaţiile artistului Gheorghe Fikl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.