Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PREMIERĂ Țara care dă bani fiecărui cetățean care capturează... LĂCUSTE! Se ia în calcul alungarea lor cu muzică heavy metal

lăcuste

Nepalul a anunţat că va oferi recompense în bani pentru capturarea de lăcuste în momentul în care ţara duce o luptă împotriva acestor insecte care au făcut ravagii în Asia de Sud, relatează dpa.

Mahadev Prasad Paudel, un purtător de cuvânt al Departamentului de Agricultură, a declarat că unele guverne provinciale şi locale afectate au anunţat recompense în bani între 20 şi 100 de rupii (16,5-82,5 cenţi americani) pentru prinderea a 1 kilogram de lăcuste, în funcţie de severitatea invaziei, scrie agerpres.ro.

Citește și: E război total! Silviu Mănăstire îi răspunde lui Cătălin Tolontan: Când ai combinații politice cu cei de la USR-PLUS, e suficient să îi prostești pe cei mai slabi de înger

“Speranţa noastră este că astfel de scheme ar încuraja fermierii să salveze ferme”, a declarat marţi Paudel, adăugând că guvernul ia şi alte măsuri precum utilizarea de pesticide pe culturi.

Mass-media locale au raportat că recompensele au atras în special copii şi oameni cu venituri mici. Lăcustele sunt folosite în special ca hrană pentru puii de găină.

Citește și: Cozmin Gușă îl face praf pe avocatul Gheorghe Piperea: Ipocrizia și nesimțirea din jurul scandalului Mugur Isărescu

Duminică, ministrul Agriculturii, Ghanashyam Bhusal, a declarat că guvernul ia în considerare utilizarea melodiilor heavy metal pentru a respinge invazia de lăcuste care a intrat în regiunea sudică a ţării prin India începând de săptămâna trecută.

De asemenea, utilizarea muzicii pentru a salva de lăcuste fermele a câştigat popularitate în rândul fermierilor din Uttar Pradesh, un stat din India învecinat cu Nepalul, potrivit NDTV.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile de relaxare: Evoluţia numărului de cazuri ne-a şi determinat să amânăm alte măsuri de relaxare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.