Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieril irakian cere protestatarilor încetarea violențelor: 'Protestatarii au ajutat prin presiunea exercitată asupra grupurilor politice'

TWITTER
proteste Bagdad Irak

Premierul irakian Abdul Mahdi a solicitat manifestanților care protestează de la 1 octombrie să permită revenirea statului la „o viață normală”, apreciind aportul pe care aceștia îl aduc în procesul de reformare socio-politică din țară, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

„Protestatarii au ajutat și vor ajuta prin (punerea de, n. red.) presiune asupra grupurilor politice, Guvernului....să reformeze și să accepte schimbarea. Oricum, continuarea protestelor trebuuie să permită întoarcerea la viața normală, care va conduce la realizarea solicitărilor legitime”, a declarat sâmbătă Abdul Mahdi.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Complementar, premierul de la Bagdad a anunțat că noi reforme electorale vor fi anunțate în „zilele următoare”, ca răspuns la solicitările protestatarilor.

Cel puțin 260 de oameni au murit de la declanșarea protestelor la 1 octombrie și până în prezent. Manifestanții sunt nemulțumiți de activitatea Executivului, de situația economică a țării și de corupție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.