Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul albanez denunţă retorica 'ruşinoasă' a ministrului de interne britanic

euractiv.com
edi rama

Premierul albanez Edi Rama a criticat-o dur pe Suella Braverman, ministrul britanic de interne, pentru comentariile sale despre ''infractorii albanezi'' care ajung în Regatul Unit cu mici ambarcaţiuni, informează DPA.

În timpul unei vizite în Marea Britanie, Rama a descris afirmaţiile Suella Braverman drept un ''punct foarte jos'' al relaţiilor dintre Londra şi Tirana şi un ''moment extrem de ruşinos pentru politica britanică''.

''Refuzăm să existe acest amestec între unii infractori şi albanezi ca atare. A pune infracţiunii o ştampilă etnică este în sine o infracţiune'', a declarat Edi Rama pentru BBC.

El a adăugat că ''din păcate vedem că noi şi comunitatea noastră sunt remarcate în această ţară în scopuri politice'', a adăugat şeful executivului albanez.

Suella Braverman, care s-a angajat să stopeze ambarcaţiunile cu migranţi ilegali care încearcă să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Regatul Unit, a acuzat anul trecut opoziţia laburistă că doreşte să deschidă ecluzele pentru ''infractorii albanezi''.

O proporţie semnificativă a celor aproximativ 45.000 de persoane care în 2022 au trecut Canalul Mânecii către Regatul Unit sunt albanezi.

Guvernul de la Londra vrea să deporteze mii de oameni în Albania şi în acest scop a încercat să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Tirana.

La începutul acestei luni, guvernul britanic a prezentat detaliile unui proiect de lege care interzice intrarea azilanţilor sosiţi în ambarcaţiuni mici care traversează Canalul Mânecii. Unele organizaţii caritabile au reacţionat, susţinând că vor fi anulate şi incriminate eforturile a mii de refugiaţi autentici, informează Agerpres.

Conform noii legislaţii, tuturor celor ajunşi în Regatul Unit pe această cale li se va interzice să depună cereri de azil. Ei vor fi deportaţi fie înapoi în ţările de origine, fie în aşa-numite terţe state sigure. Reglementarea va permite detenţia migranţilor ilegali fără posibilitate de eliberare pe cauţiune sau recurs judiciar în primele 28 de zile, până când vor putea fi deportaţi, iar deportarea nu va mai putea fi blocată prin invocarea legilor împotriva sclaviei, a explicat ministrul de interne britanic Suella Braverman.

ONG-ul 'Consiliul pentru Refugiaţi' a afirmat că legea îi va lăsa pe refugiaţii autentici "închişi în stare de mizerie" şi a comparat abordarea guvernului cu cea a unor "state autoritare", cum ar fi Rusia, care s-a retras din tratatele internaţionale privind drepturile omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.