Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul australian condamnă un miting neonazist în Sydney

mappr.co
australia

Premierul statului australian a condamnat duminică un miting neonazist din capitala statului, Sydney, pe care l-a calificat drept „îngrozitor”, la o zi după ce premierul Anthony Albanese a declarat că neonazismul este în creștere în această țară, relatează Reuters.

Poliția a declarat duminică că aproximativ 30 de bărbați s-au adunat într-un parc din nordul orașului și au primit ordine care le interziceau să intre în alte zone din Sydney, înainte de a se dispersa, fără a se face arestări, potrivit mediafax.

„Poliția se întâlnește frontal cu acești rasiști odioși și îngrozitori pe străzile din New South Wales”, a declarat premierul Chris Minns reporterilor din Sydney, descriind evenimentul drept o „demonstrație neonazistă”.

Evenimentul de extremă dreapta are loc la o zi după ce Albanese a condamnat activitatea neonazistă internă, în urma arestării a șase membri ai unui grup îmbrăcat în negru la Sydney, vineri, de ziua națională a țării, pe fondul unor mitinguri de susținere a populației sale indigene.

Primul ministru a declarat că Australia a înregistrat o creștere a neonazismului, care a fost condamnat „de toți oamenii decenți”.

În această lună, în Australia au intrat în vigoare noi legi care interzic salutul nazist și afișarea sau vânzarea de simboluri asociate cu grupurile teroriste, ca răspuns la mai multe incidente antisemite în urma războiului dintre Israel și Gaza.

La momentul respectiv, guvernul laburist de centru-stânga a declarat că legile au trimis un mesaj clar că în Australia nu este loc pentru cei care glorifică Holocaustul sau actele teroriste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.