Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Australiei a anulat o şedinţă parlamentară din cauza creşterii numărului noilor cazuri de COVID-19

www.operationworld.org
australia

Premierul australian Scott Morrison a anulat o şedinţă planificată a parlamentului federal, ce urma să aibă loc la Canberra, din cauza creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19 în special în cele mai mari două oraşe ale ţării, Melbourne şi Sydney, transmit sâmbătă Reuters şi dpa.

Morrison a anunţat sâmbătă că anulează şedinţa legislativului la recomandarea medicilor, care au avertizat cu privire la ''un risc semnificativ'' în cazul sosirii politicienilor la Canberra, ţinând cont de transmiterea comunitară crescută a noului coronavirus în Melbourne şi Sydney, conform agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

La Canberra nu s-a înregistrat niciun nou caz de COVID-19 timp de mai multe săptămâni, până la sosirea mai multor persoane din Melbourne anterior în cursul lunii iulie.

Potrivit noului calendar, parlamentul federal australian îşi va relua activitatea în 24 august, cu trei săptămâni mai târziu decât programul iniţial.

Liderul opoziţiei laburiste australiene, Anthony Albanese, a recunoscut că decizia premierului Scott Morrison a fost luată pe baza recomandărilor experţilor medicali, dar s-a declarat dezamăgit de faptul că, în opinia sa, guvernul evită astfel analizarea activităţii sale de către parlament.

Citește și: Ludovic Orban explică de ce a fost nevoie de Legea carantinării: Există evoluții fulminante în cazuri fără simptome

Executivul australian intenţionează să prezinte în 23 iulie planul de redresare economică post-pandemie, care ar fi fost un subiect de dezbateri în parlament.

Până în prezent, Australia a înregistrat peste 11.000 de cazuri de COVID-19, dintre care 116 fatale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.