Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Australiei, Scott Morrison, anunță că pe data de 18 mai vor avea loc alegeri legislative

www.operationworld.org
australia

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunțat joi că pe data de 18 mai vor avea loc alegeri legislative, printre potențialele teme majore ale scrutinului numărându-se schimbările climatice și situația economică, informează site-ul postului BBC News, potrivit Mediafax.

Cetățenii australieni sunt așteptați la urne pentru a decide dacă vor o continuare a guvernării conservatoare ori o administrație laburistă condusă de Bill Shorten.

"[Alegerile] vor determina economia în care trăiesc australienii, nu doar pentru următorii trei ani, ci pentru următorul deceniu", a declarat șeful Guvernului de la Canberra.

Citește și: Procurorul general al Statelor Unite spune că echipa de campanie a lui Trump a fost spionată de autorităţile americane

"Trăim în cea mai bună țară din lume, dar pentru a ne asigura viitorul, calea mai departe depinde de o economie puternică", a adăugat Morrison, al cincilea premier australian în ultimii ani.

Pe lângă situația economică, experții sunt de părere că schimbările climatice sunt o altă temă majoră a alegerilor, în condițiile în care Australia s-a confruntat în ultimul an o serie de calamități naturale, inclusiv inundații distructive, incendii de vegetație care au devastat suprafețe întinse și perioade îndelungate de secetă și temperaturi caniculare record.

Votul în Australia este obligatoriu pentru toți cetățenii de peste 18 ani, iar cei care nu votează riscă să primească o amendă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.