Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Procurorul general al Statelor Unite spune că echipa de campanie a lui Trump a fost spionată de autorităţile americane

Infowars
FBI Trump

William Barr, secretar al Justiţiei şi procuror general al Statelor Unite, a declarat miercuri că este de părere că echipa de campanie a lui Donald Trump din timpul cursei prezidențiale din 2016 a fost "spionată" de autoritățile americane, informează agenția The Associated Press, potrivit mediafax.

"Da, cred că au avut loc activități de spionaj. Întrebarea este dacă au fost întemeiate. Nu spun că nu a existat o supraveghere incorectă, dar verific asta", a afirmat Barr în cursul unei audieri în Senat.

Citește și: Victorie pentru Klaus Iohannis! A câștigat războiul cu Ministerul Apărării

Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre ce activități de spionaj ar fi avut loc, însă pare să facă referire la un mandat de supraveghere a unui asociat al lui Trump, obținut de FBI.

"Cred că spionarea unei campanii politice este o treabă serioasă", a adăugat Barr, precizând că nu are dovezi specifice că ar fi fost comisă o ilegalitate.

Barr, care a fost nominalizat de președintele Donald Trump, a explicat că analizează acțiunile Departamentului de Justiție de la Washington în cursul anchetei privind presupuse contacte între apropiaţi ai lui Trump şi oficiali ruşi.

Citește și: Lovitură pentru toți operatorii de telefonie mobilă! Aceștia sunt trași la răspundere

Comentariile procurorului general dau un impuls acuzaților lui Trump care a afirmat miercuri că ancheta lui Robert Mueller privind presupuse ingerințe ruse reprezintă o "tentativă de lovitură de stat".

Autoritățile americane au comunicat în repetate rânduri că activitățile de spionaj au vizat agenți ruși și nu echipa de campanie a lui Trump.

Citește și: Nimeni nu știa aceste detalii! Cum a câștigat Adelina Pestrițu primii bani și pe ce i-a cheltuit

Luna trecută, William Barr a afirmat într-un rezumat al anchetei Mueller că echipa coordonată de procuroul special Robert Mueller nu a găsit nicio dovadă că ar fi existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.