Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Australiei, ţinta criticilor după o remarcă sexistă

Premierul australian Tony Abbott, cunoscut pentru declaratii controversate, a creat din nou o polemica, luni, în urma unei remarci sexiste pe tema anularii taxei pe carbune, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Contactat de postul de televiziune Nine Network, premierul conservator a declarat ca cea mai importanta decizie pe care a luat-o în favoarea femeilor anul acesta este anularea taxei pe carbune.
"Asa cum stim cu totii, femeile sunt îngrijoarte de bugetul gospodariei, iar anularea acestei taxe permite fiecarei familii sa economiseasca aproximativ 550 de dolari australieni (366 de euro)", a declarat el.
Aflat în opozitie atunci când a fost introdusa taxa pe carbune, în 2012, Tony Abbott a subliniat deja ca aceasta anulare le va permite femeilor sa scada facturile la electricitate, umflate, în opinia sa, de activitatea lor de a calca rufe.
Julia Gillard, la acea vreme premier laburist, i-a replicat, într-o tirada de 15 minute în Parlament, ramasa celebra, denuntând sexismul si misoginismul clasei politice australiene.
Un parlamentar din opozitie, Anthony Albanese, a apreciat luni ca Tony Abbott continua sa traiasca în epoca de piatra.
"Problema nu este ca Tony Abbott ramâne lipit în trecut, ci ca vrea ca toata Australia sa traiasca la fel ca el într-o lume în care barbatii detin locurile de munca importante iar femeile calca rufe", a declarat el.
Declaratiile lui Abbott au provocat reactii dure si pe retele de socializare, unde femeile se întreaba ironic ce vor face cu banii economisiti, sub hashtagul #multumimtony, sau postând fotografii cu masini de calcat.
Aceasta polemica are loc la o zi dupa o importanta remaniere ministeriala, care i-a permis lui Abbott sa dubleze numarul femeilor ministru... de la una la doua.
Abbott, cunoscut pentru un limbaj controversat, a catalogat încalzirea globala drept o "prostie".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.