Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Boris Johnson îi numește pe David Frost în funcția de ministru pentru punerea în aplicare a Brexitului

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson l-a desemnat miercuri pe David Frost, fost negociator-şef al Regatului Unit pentru retragerea din UE, în funcţia de ministru în cabinetul său având drept sarcină punerea în practică a Brexitului, informează euractiv.com, potrivit AGERPRES.

Frost va conduce relaţiile strategice şi instituţionale ale Regatului Unit cu Uniunea Europeană şi va superviza gestionarea acordului comercial pe care l-a convenit anul trecut cu negociatorul-şef al UE Michel Barnier.

Abordarea beligerantă a lui David Frost în negocierile cu UE a dus deseori la iritarea omologului european Michel Barnier, în special atunci când demnitarul britanic s-a referit în mod repetat la Uniunea Europeană folosind sintagma 'organizaţia dumneavoastră'.

Citește și: SURSE - Cine ar putea fi noul Avocat al Poporului: negocieri dure în coaliție

Decizia de miercuri a premierului britanic înseamnă că David Frost va prelua controlul asupra politicilor legate de relaţiile Londra-UE de la Michael Gove şi îi consolidează poziţia ca unul dintre actorii esenţiali din guvernul Johnson. Atribuţiile lui Gove se vor concentra aproape exclusiv pe politica internă a Regatului Unit.

Biroul cabinetului premierului britanic a precizat într-o declaraţie că David Frost va 'lucra la reforma şi regulamentele pe plan intern pentru a maximiza oportunităţile Brexitului', inclusiv în politica privind comerţul internaţional.

El va fi şi copreşedinte al Consiliului pentru Parteneriat şi al Comitetului comun privind acordul de retragere cu UE, alături de vicepreşedintele pentru relaţii interinstituţionale al Comisiei Europene, Maros Sefcovic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.