Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic i-a explicat lui Donald Trump că este interesat prioritar de acordul cu UE

Agerpres
Boris Johnson

Cel mai important acord comercial pe care Marea Britanie trebuie să îl obţină este cu Uniunea Europeană, afirmă premierul Boris Johnson, în contextul în care Administraţia Donald Trump insistă pentru un tratat cu Londra post-Brexit, potrivit Mediafax.

"Cel mai important acord pe care trebuie să îl elaborăm este un tratat comercial cu prietenii şi partenerii noştri de peste Canalul Mânecii", a declarat Boris Johnson, citat de postul Sky News şi de agenţia Reuters.

Citește și: Cercetările în casa groazei continuă! Anchetatorii vor scana solul cu aparatură specială

"Din experienţa mea, americanii sunt într-adevăr negociatori foarte duri şi vom realiza un acord major cu ei, care va deschide oportunităţi pentru companii, în special pentru firmele din SUA specializate în servicii. Va fi o sarcină dură, dar vom reuşi", a precizat Boris Johnson.

Noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citește și: Frații Dedeman dau o nouă lovitură! Suma uriașă încasată de cei doi

John Bolton, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui american Donald Trump, a declarat luni că Statele Unite vor susţine producerea unui Brexit fără acord şi vor facilita semnarea rapidă a unui acord comercial bilateral.

Washingtonul şi Londra elaborează un acord comercial "substanţial", care până acum nu era posibil din cauza apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, a declarat la sfârşitul lunii iulie preşedintele SUA, Donald Trump, după o conversaţie prin telefon cu noul premier britanic, Boris Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.