Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic pune biciul pe tinerii frumoși și liberi care protestează: 'Nu putem avea proteste desfășurate de o mică minoritate care să perturbe viața'

international.sindonews.com
rishi sunak

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, intenţionează să extindă un proiect de lege care ar da poliției puteri și mai mari pentru a reprima protestele publice "perturbatoare", informează Euronews, transmite Rador.

Downing Street a emis luni un comunicat de presă în care a anunțat un amendament la proiectul de lege privind ordinea publică - adoptat de parlamentari în octombrie, anul trecut - pentru a "extinde definiția legală a 'perturbării grave'" și a permite poliției să intervină preventiv în proteste înainte de "izbucnirea haosului".

Astfel de revizuiri ar extinde proiectul de lege existent, considerând, de exemplu, ilegal ca oamenii să se lege cu lanțuri de clădiri.

Premierul Sunak a apărat amendamentul, afirmând că dreptul de a protesta "nu este absolut", recunoscând totuși că acest drept rămâne un "principiu fundamental al democrației" britanice. "Nu putem avea proteste desfășurate de o mică minoritate care să perturbe viața publicului obișnuit. Nu este acceptabil și îi vom pune capăt", a declarat premierul conservator duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.