Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Rishi Sunak le răspunde medicilor britanici, susținând că oferta salariată este 'corectă si definitivă'

mediafax

Premierul britanic, Rishi Sunak, a insistat că oferta de salarizare a guvernului pentru medici este "corectă" şi "definitivă" şi că ''nu vor mai exista discuţii cu privire la salariile din acest an'', relatează joi PA Media/dpa.

Într-un articol în Daily Express, Sunak a spus că NHS este ''o instituţie de care Marea Britanie este pe bună dreptate mândră'', datorită ''bărbaţilor şi femeilor extraordinare care muncesc atât de mult pentru a proteja sănătatea [Marii Britanii]''. "Pentru ca acest serviciu fiabil şi de înaltă calitate să continue, avem nevoie ca medicii noştri străluciţi să fie în prima linie şi să trateze pacienţii", conform Agerpres.

El a calificat oferta guvernamentală de salarizare a medicilor drept ''foarte generoasă'', afirmând că un medic debutant în primul an va avea o creştere salarială de 10,3%.

''Acordul nostru salarial este corect, aşa că îi îndemn pe toţi medicii să ştie când să spună da şi să renunţe la greve. Acesta este lucrul corect de făcut. Pentru că în fiecare zi de acţiune sindicală, zeci de mii de programări sunt anulate. Şi, într-un moment în care milioane de oameni aşteaptă deja pentru tratament, acest lucru face ca listele de aşteptare să crească, nu să scadă'', a scris premierul. ''Nicio grevă nu va schimba decizia noastră. Această ofertă este definitivă'', a subliniat el.

Sunak a declarat că a făcut din abordarea listelor de aşteptare una dintre priorităţile sale şi că aceasta ar trebui să fie o misiune naţională. El s-a confruntat miercuri cu critici dure din partea unui medic debutant pentru că a insistat că medicii aflaţi în grevă sunt de vină pentru listele de aşteptare record ale NHS.

Comitetul medicilor debutanţi din cadrul Asociaţiei Medicale Britanice a anunţat că o grevă de patru zile va avea loc pe 11, 15, 24 şi 25 august. Aceasta este cea mai recentă din seria de greve din sistemul medical, care au dus la anularea a zeci de mii de programări în NHS.

Copreşedinţii comitetului, Dr. Robert Laurenson şi Dr. Vivek Trivedi, au declarat: "Nu ar fi trebuit să se ajungă niciodată în punctul în care să fie nevoie să anunţăm o a cincea rundă de grevă. Mesajul nostru de astăzi rămâne acelaşi: acţionaţi ca un guvern responsabil, veniţi la masa negocierilor cu noi cu bună credinţă şi, cu o ofertă credibilă, aceste greve nu trebuie să aibă loc deloc. Premierul ne-a spus că discuţiile s-au încheiat. /.../Această dispută se va încheia doar la masa negocierilor. Dacă premierul a sperat să demoralizeze şi să divizeze profesia noastră prin acţiunile sale, va fi dezamăgit. /.../ Faptele nu s-au schimbat: am pierdut mai mult de un sfert din salariul nostru în 15 ani şi suntem aici pentru a-l recupera''.

Liderii serviciilor de sănătate au cerut încetarea disputei după ce cifrele arată că acţiunile sindicale din Anglia din ultimele opt luni au dus la amânarea a 819.000 de programări, operaţii şi proceduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.