Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul britanic Theresa May nu va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos din cauza Brexitului

Agerpres
Theresa May

Premierul britanic Theresa May nu va participa la Forumul Economic Mondial de la Davos din cauza Brexitului, anunţă CNN, relatează News.ro.

May va rămâne la Londra săptămâna viitoare pentru a se concentra pe procesul Brexitului, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic. Ea este aşteptată să participe la convorbiri telefonice cu liderii UE în următoarele zile.

Negocierile dorite de premierul Theresa May cu opoziţia în vederea ajungerii la un consens cuprivire la un acord al Brexitului au ajuns joi într-un impas, după ce aceasta a apreciat ca fiind ”imposibil” să îndeplinească o condiţie impusă de Partidul Laburist.

Liderul Partidului Laburist Jeremy Corbyn i-a cerut şefei Guvenului conservator să elimine în mod clar eventualitatea unei ieşiri din Uniunea Europeană fără acord la 29 martie, înainte de a intra la negocieri.

”Imposibil”, i-a răspuns Theresa May într-o scrisoare făcută publică joi seara, acest lucru ”nu este în puterea Guvernului”.

Citește și: Anchetatorii ruși susțin că nu Statul Islamic a produs explozia dintr-un bloc, în urma căreia 39 de persoane au murit

Ea a început să-i primească, miercuri seara, pe liderii opoziţiei, conştientă de necesitatea de a convinge dincolo de tabăra sa, în vederea găsirii unei soluţii în urma respingerii masive, marţi, în Parlament, a acordului său al retragerii încheiat cu Bruxellesul în noiembrie.

Şefa Guvernului urmează să prezinte luni un proiect alternativ, care ar urma însă să rămână în linia acordului iniţial.

May se alătură lui Donald Trump, preşedintele american anulându-şi şi el participarea la forumul de la Davos din cauza închiderii parţiale a guvernului american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.