Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul bulgar, reacție la reținerea fostului premier într-o operațiune coordonată de EPPO: 'Nimeni nu este mai presus de lege'

balkaninsight.com
 Kiril Petkov Laura Codruţa Kovesi

Ministerul de Interne din Bulgaria a confirmat pentru televiziunea NOVA că fostul premier bulgar și liderul partidului GERB, Boiko Borisov, consilierul media Sevdalina Arnaudova, fostul ministru de Finanțe Vladislav Goranov și fostul deputat și președinte al Comisiei de buget Menda Stoyanova au fost reținuți. Acțiunea de amploare a Ministerului de Interne este coordonată de Parchetul European, potrivit sursei citate.

Percheziții și sechestre sunt efectuate la multe adrese. Coordonatorul GERB Nikola Nikolov a declarat pentru NOVA că Borissov nu a fost reținut, se efectuează doar o inspecție la domiciliul său. Nikolov nu și-a ascuns indignarea pentru faptul că „PR-ul Ministerului de Interne sună mass-media și spune că cineva a fost reținut chiar înainte de a fi reținut”.

Potrivit informațiilor din anchetă, în locuința lui Arnaud a fost găsit un Jeep deținut de firma Arkad, care construiește gazoductul Turkish Stream prin Bulgaria.

„Nu este nimeni mai presus de lege!”, a scris pe Facebook prim-ministrul Kiril Petkov, imediat după apariția știrii.

Purtătorul de cuvânt al cabinetului lui Petkov, Lena Borislavova, a confirmat pentru NOVA știrea.

Laura Codruța Kovesi, șefa EPPO, s-a întâlnit joi cu premierul Petkov, iar cei doi au discutat despre oportunități de îmbunătățire a muncii comune.

„Ideea prim-ministrului Kiril Petkov de a se înființa un grup special care să lucreze cu Parchetul European ca garanție a autonomiei este ceva spre care ar trebui să tindem”, a spus Kovesi.

Kovesi a declarat că Parchetul European a primit date despre peste 120 de cazuri de abuz de fonduri europene în Bulgaria. Ea a precizat că principalele plângeri au fost primite cu privire la faptele de abuz de fonduri europene legate de ordinea de stat, subvenții pentru dezvoltarea agriculturii, fonduri alocate pentru construcție și reconstrucție după pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.