Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul canadian Justin Trudeau, declarație controversată: Libertatea de expresie nu este nelimitată

www.thestar.com
Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a apărat vineri libertatea de expresie, apreciind totuşi că ea "nu este fără limite" şi nu trebuie "să rănească în mod arbitrar şi inutil" anumite comunităţi, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

"Noi am apărat întotdeauna libertatea de expresie", a afirmat Trudeau, ca răspuns la o întrebare despre dreptul de caricaturizare a profetului Mahomed, aşa cum a făcut-o revista Charlie Hebdo.

"Dar libertatea de expresie nu este nelimitată", a afirmat el într-o conferinţă de presă. "Noi trebuie să acţionăm cu respect pentru ceilalţi şi să căutăm să nu rănim în mod arbitrar sau inutil pe cei cu care suntem pe cale să împărţim o societate şi o planetă", a spus el.

"Nu avem dreptul de exemplu de a striga 'Foc!' într-un cinematograf ticsit de lume, există întotdeauna limite", a argumentat şeful guvernului canadian.

Distanţându-se de poziţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, Trudeau a pledat pentru o utilizare "prudentă" a libertăţii de expresie.

Citește mai multe despre tratamentul anevrismului de aortă toracică (TEVAR)

"Într-o societate pluralistă, diversă şi respectuoasă ca a noastră, noi trebuie să fim conştienţi de impactul cuvintelor noastre, a gesturilor noastre asupra altora, în special a acelor comunităţi şi a acelor populaţii care suportă încă enorme discriminări", a pledat el.

La fel cum făcuse în ajun cu conducătorii Uniunii Europene, Trudeau a ţinut să condamne recentele atentate teroriste "înspăimântătoare şi îngrozitoare" din Franţa.

"Este nejustificabil şi Canada condamnă din toată inima aceste acţiuni, fiind în continuare alături de prietenii noştri francezi care trăiesc momente extrem de dificile", a insistat el.

Trei persoane au fost asasinate joi cu lovituri de cuţit într-o biserică din Nisa, în sudul Franţei, de un bărbat care a fost prins.

Aceste atacuri intervin într-un context de mânie în Orientul Mijlocie împotriva Franţei şi a preşedintelui Emmanuel Macron, criticat pentru că a susţinut dreptul de a fi făcute publice caricaturi ale profetului Mahomed în Franţa.

Macron s-a exprimat în acest sens în cursul unei ceremonii de omagiere săptămâna trecută a profesorului Samuel Paty, decapitat în plină stradă într-un atentat pentru că arătase caricaturi cu profetul Mahomed în clasă, la un curs despre libertatea expresiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.