Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul ceh Andrej Babis nu scapă: Procurorul general anunţă continuarea anchetei privind presupuse fraude europene

simfalogic.news
Andrej Babis

Procurorul general al Cehiei, Pavel Zeman, a anunţat miercuri că premierul Andrej Babis va fi anchetat în continuare pentru eventuale fraude într-un caz ce implică subvenţii europene, după ce în luna septembrie investigaţiile au fost oprite, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Babis, un om de afaceri extrem de bogat, fusese anchetat pentru modul presupus fraudulos în care au fost obţinute subvenţii europene de 2 milioane de euro, în urmă cu peste un deceniu, pentru construirea unui centru de conferinţe în apropiere de Praga, înainte de a intra în politică.

Citește și: Codul Penal este de partea lui Liviu Dragnea-Cum ar putea fi eliberat mai devreme

În centrul investigaţiei se află acuzaţia că Andrej Babis a ascuns informaţiile privind proprietarul real al centrului de conferinţe şi hotelului 'Cuibul berzei' (Čapí Hnízdo) astfel încât construirea acestui obiectiv să fie eligibilă pentru finanţarea de la UE care era destinată doar întreprinderilor mici.

Procurorul general Pavel Zeman a declarat că nu este de acord cu argumentele aduse de procurorul Pragăi, care oprise investigaţiile în luna septembrie.

Media cehe au relatat că în urma unui audit Comisia Europeană a descoperit conflicte de interese din partea lui Andrej Babis legate de conglomeratul său de afaceri Agrofert.

Premierul ceh a exclus posibilitatea ca statul să fie obligat să restituie Uniunii Europene subvenţiile acordate Agrofert, imperiul său de afaceri început în anii '90 şi plasat într-un fond fiduciar în 2017, înainte ca Babis să devină şef al guvernului. ''Nu există nici cel mai mic motiv'', a declarat Andrej Babis, întrebat dacă va demisiona după ce presa a relatat că un audit al Comisiei Europene a stabilit că Cehia ar putea fi obligată să restituie sute de milioane de coroane pentru subvenţiile acordate Agrofert.

Citește și: Cel mai bogat ministru din cabinetul Orban-Ce avere are Monica Anisie .

Comisia Europeană a anunţat vineri că a trimis autorităţilor de la Praga rezultatele auditului, dar că acestea sunt confidenţiale atât timp cât procedura este în desfăşurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.