Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciolacu anunță creșteri de salarii pentru profesori: Și alți bugetari vor avea mărite veniturile

ciolacu Guvern

Premierul Ciolacu anunță creșteri de salarii pentru profesori: Și alți bugetari vor avea mărite veniturile

În ultima ședință de Guvern din acest an, premierul Marcel Ciolacu a anunțat creșteri de salarii și facilități pentru mai multe categorii de angajați.

"În ședința de Guvern de astăzi vom aproba majorarea salariilor pentru profesori și personalul din educație, așa cum a fost convenit cu sindicatele din domeniu.

De asemenea, vom aloca fonduri suplimentare pentru plata burselor de merit, sociale și tehnologice în învățământul privat și confesional. O să o rog pe doamna ministru Deca să iasă la brief și să prezinte toate detaliile necesare.

Tot astăzi vom regla și o mare parte din inechitățile salariale pentru funcționarii din teritoriu ai Caselor de Pensii, ANOFM, ITM și ANPIS care vor fi aduși la nivelul salarial ai celor din structurile centrale.

Același lucru se va întâmpla și pentru angajații din DSP-uri, APIA, INA și direcțiile județene de cultură, dar și pentru funcționarii din prefecturi care vor fi aduși la nivelul salarial din Secretariatul General al Guvernului.

Cu adevărat, pentru demnitarii din administrația centrală indemnizațiile vor rămâne înghețate și anul viitor.

Tot în ședința de astăzi vom decide și prelungirea plafonării cu încă șase luni a polițelor RCA la nivelul din februarie 2023, la care se va adăuga doar rata inflației de maximum 6,8%. Este o măsură necesară pentru a preveni o creștere excesivă a prețurilor cu impact semnificativ asupra economiei.

Avem astăzi o veste bună și pentru fermierii români. Guvernul va prelungi până la 30 iunie 2024 măsurile care implică sistemul de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole și vom adăuga pe această listă două noi produse, respectiv făina și zahărul. Este o decizie importantă prin care vom proteja fermierii români și locurile de muncă din acest sector", a spus Marcel Ciolacu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.