Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciolacu susţine că România intenționează să joace un rol-cheie în reconstrucția Ucrainei

ciolacu blinken

România intenționează să joace un rol-cheie în reconstrucția Ucrainei, după încheierea războiului declanşat de Rusia - scrie, marţi, agenţia ucraineană RBC, menţionând că o declaraţie în acest sens a fost făcută de către premierul român, Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri cu secretarul de stat american, Antony Blinken.

Aflat în vizită în SUA, Marcel Ciolacu a remarcat că, în ceea ce priveşte această chestiune, punctele forte ale României sunt securitatea, proximitatea geografică, legăturile maritime, fluviale, feroviare și rutiere.

Astfel de oportunități pot interesa companiile americane care doresc să participe la reconstrucția Ucrainei. Referindu-se inclusiv la reconstrucţia Ucrainei, premierul României a subliniat că Bucureştiul va continua să sprijine Kievul atât timp cât va fi nevoie.

La rândul său, secretarul de stat american, Antony Blinken, i-a mulțumit premierului român pentru asistența acordată Ucrainei și pentru cooperarea la Marea Neagră. "Țările noastre cooperează strâns și în chestiuni civile.

Vom continua să cooperăm foarte strâns, iar urmările se vor vedea în progresul care va fi obţinut" - a subliniat Blinken. Recent, Ucraina și România au semnat un memorandum de înțelegere și cooperare, care prevede creșterea capacităților de producție de apărare și extinderea producției de muniție. RBC notează că, pe 10 octombrie, în timpul vizitei în România a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost semnată o declarație bilaterală între cele două țări.

La București, Zelenski a discutat cu omologul său român, Klaus Iohannis, despre întărirea apărării aeriene a Ucrainei, dezvoltarea "coaliţiei avioanelor" și situația din regiunea Mării Negre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.