Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cioloş a cerut rapoarte complete de la autorităţi cu privire la uciderea ursului din Sibiu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloş a cerut rapoarte complete, până luni, de la responsabilii care coordonează autorităţile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu, care s-a soldat cu uciderea unui urs în oraş, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu. "Prim-ministrul Dacian Cioloş a discutat azi cu responsabilii care coordonează autorităţile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu care s-a soldat cu uciderea unui urs în intravilanul oraşului. Ministerul Afacerilor Interne, prefectul judeţului Sibiu, Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor şi ANSVSA i-au prezentat premierului rapoarte intermediare asupra evenimentului. Prim-ministrul Dacian Cioloş a cerut rapoarte complete ale situaţiei până luni, 17 octombrie, după ce instituţiile cu responsabilităţi îşi vor finaliza şi anchetele interne declanşate deja", a spus Iolu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, premierul Cioloş a fost informat că la nivelul MAI s-a început revizuirea procedurilor de intervenţie în caz de evenimente excepţionale. "În acelaşi timp, premierul a fost informat că, încă de săptămâna trecută, la nivelul MAI s-a început o revizuire a procedurilor de intervenţie în caz de evenimente excepţionale, precum a fost cel din Sibiu, iar Ministerul Mediului va prezenta până joi, 20 octombrie, stadiul înfiinţării Serviciului de Urgenţă pentru Animale Sălbatice - SUAS, procedură demarată, dar nefinalizată până în acest moment", a afirmat Liviu Iolu.

Precizările purtătorului de cuvânt al Guvernului vin după ce, miercuri, la Sibiu, a fost împuşcat un urs care a ajuns pe străzile oraşului. Ursul a fost împuşcat pentru că reprezenta un pericol prea mare, a anunţat IPJ Sibiu, precizând că s-a încercat tranchilizarea lui, dar nu s-a reuşit acest lucru, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.