Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Cîțu, mesaj pe FACEBOOK pentru oamenii lăsați fără case de inundații, pe care NICI MĂCAR nu a mers să îi vadă

Facebook
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, că a fost informat permanent despre situația din județul Alba, unde au avut loc inundații, și Guvernul va asigura orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectați.

Florin Cîțu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că a fost informat permanent despre situația inundațiilor din județul Alba și a discutat cu ministrul de Interne Lucian Bode și cu șeful DSU, Raed Arafat. Cîțu este al doilea premier, după Ludovic Orban, care nu merge personal în zonele lovite de inundații, unde oamenii au rămas fără case sau avuția de o viață.

Citește și: Rareș Bogdan, DEZLĂNȚUIT la PNL Bihor: l-a UMILIT fără drept de apel pe useristul Cristian Ghinea

„Am fost permanent informat despre situația inundațiilor din județul Alba, prin Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roșia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în același timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă”, a spus Cîțu.

Premierul a mai spus că așteaptă ca prefectul județului Alba să facă o evaluare a pagubelor.

„Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectați”, a mai spus Florin Cîțu.

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, județul Alba, și-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roșia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren. În urma ploilor de vineri seara, Drumul Național 74 Cărpiniș (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni și o alunecare de teren. În orașul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuți. În satul Valea Săliștii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roșia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roșiei și Cărpiniș. În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă și 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren. Alte case și drumuri au fost afectate de inundații în localitățile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului și în comuna Șugag.De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectați 7.429 de abonati.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităților afectate de inundații din județul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.