Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Ciucă l-a 'recuperat' pe fratele lui Ludovic Orban: Fostul consilier prezidențial Leonard Orban, numit într-o altă funcție

hotnews.ro
leonard orban

Leonard Orban a fost numit, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă publicată, joi, în Monitorul Oficial, în calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România pentru perioada rămasă a mandatului exercitat anterior de academicianul Răzvan Theodorescu, până la moartea acestuia.

Prin aceeaşi decizie s-a constatat încetarea calităţii de membru al CA al Institutului European din România în cazul academicianului Răzvan Theodorescu în data de 6 februarie 2023, urmare a decesului.

Anul trecut, Răzvan Theodorescu a fost reconfirmat ca membru al CA al Institutului European din România prin Decizia nr. 320/2022 a premierului, pentru un mandat de patru ani.

Despre Institutul European din România

Înființat în 1998, Institutul European din România este o instituţie publică sub autoritatea Guvernului, cu personalitate juridică.

Institutul European din România contribuie la elaborarea de elemente de fundamentare a politicii Guvernului şi la implementarea activităţilor de construcţie instituţională în domeniul integrării europene.

Consiliul de Administrație (CA) al IER este format din nouă membri. Președintele CA împreună cu patru membri sunt numiți de prim-ministru, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Academia Română, Parlamentul României prin Comisia pentru Afaceri Europene, confederațiile sindicale și organizațiile patronale reprezentative la nivel național, desemnează câte un membru al CA.

Leonard Orban a demisionat de la Cotroceni

Leonard Orban este fratele fostului premier Ludovic Orban. După ce Ludovic Orban a pierdut președinția PNL și a plecat din partid, Leornard Orban a demisionat din funcția de consilier prezidențial pe probleme de afaceri europene.

Leonard Orban (n. 1961) este profesor asociat în cadrul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti. Între mai 2001 şi aprilie 2005, Leonard Orban a fost negociator adjunct şi, ulterior, negociator şef cu Uniunea Europeană. Este semnatar al Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană (25 aprilie 2005, Luxemburg). A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Integrării Europene, în perioada decembrie 2004 - decembrie 2006.

În ianuarie 2007, Leonard Orban a devenit primul comisar român. Între ianuarie 2007 şi februarie 2010 a îndeplinit funcţia de membru al Comisiei Europene, responsabil pentru domeniul multilingvismului. În perioada 2010 - septembrie 2011, Leonard Orban a fost Consilier prezidenţial pentru Afaceri europene în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Între septembrie 2011 şi decembrie 2012, a fost ministrul Afacerilor europene, responsabil cu domeniul afacerilor europene şi al fondurilor europene. În 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru contribuţia adusă la aderarea României la NATO. Leonard Orban a fost numit Consilier Prezidențial la data de 14 ianuarie 2015 și a fost eliberat din funcție pe 26 octombrie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.