Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Dăncilă anunţă soarta pensiilor speciale: Cum se va decide impozitarea

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila parlament

Viorica Dăncilă a declarat, întrebare cum vor fi impozitate pensiile speciale, că pe acest subiect este necesară o dezbatere care poate fi făcută în Parlament, unde va fi un vot în acest sens.

„Eu cred că pentru impozitarea pensiilor speciale este nevoie de o dezbatere și cred că acest lucru poate fi făcut în Parlament, astfel încât fiecare să vină cu argumente care să justifice această măsură. E o măsură care știu că este așteptată de foarte mulți oameni, de aceea printr-un proiect de lege vom merge în Parlament și acolo va fi un vot”, a declarat Viorica Dăncilă, duminică, la Antena 3, chestionată care va fi modul impozitării pensiilor speciale.

CITEŞTE ŞI: Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, dezvăluire importantă: Leguma care oferă cea mai bună proteină vegetală

Ministerul Finanţelor va continua în intenţia de a impozita pensiile speciale, chiar dacă măsura nu a fost prevăzută în actualul pachet legislativ ce însoţeşte rectificarea bugetară, care a fost pus în dezbatere publică, a declarat pe 6 august ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Pensiile speciale urmau să aibă, conform unor surse oficiale, un sistem de impozitare graduală, între 10 şi 50%, la cuantumuri diferite. Astfel, pensiile sub 2.000 de lei nu ar fi fost impozitate, cele între 2.000 şi 7.000 de lei ar fi trebuit să aibă un impozit de 10%, între 7.000 de lei şi 10.000 de lei impozitul trebuia să fie de 30%, iar pentru pensiile speciale care depăşesc 10.000 de lei impozitul ar fi fost de 50%. Impozitul urma să fie aplicat doar pensiilor speciale, nu şi celor din contrbuţii, au precizat sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.