Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Dăncilă să nu vândă limba română pe un pumn de voturi UDMR-iste în Parlament. Să-şi aducă aminte: 'orice om îi este teamă de o plângere penală'

pmponline.ro
PMP sigla

Partidul Mişcarea Populară îi solicită Premierului Viorica Vasilica Dăncilă să nu modifice din nou în Guvern Codul Administrativ în conformitate cu cererile UDMR care ar transforma, practic, maghiara în a doua limbă oficială a României. Oricât de fragilă ar fi majoritatea parlamentară PSD – ALDE şi dependentă de voturile subalternilor lui Kelemen Hunor, Constituţia României nu ar trebui să fie negociabilă.

„Doamnă Premier Dăncilă, sper să nu vă fi copleșit Kelemen Hunor cu efuziunile sale etnocentriste, separatiste, și să mai inventați vreo ordonanță de urgență autonomă pentru hatârul UDMR. Ar fi păcat să cădeți în aceeași plasă a păianjenului UDMR, în care s-a pierdut definitiv și predecesorul dumneavoastră președinte al PSD, auto-declarat mare patriot român”, a declarat preşedintele executiv al PMP, deputatul Marius Paşcan.

Citește și: Șeicul Mohammed, reacție surpriză după ce soția sa a fugit cu copiii şi cu 35 de milioane de €: A postat o poezie pe Instagram

În opinia PMP, modificarea Codului Administrativ din nou, înainte de publicarea variantei de săptămâna trecută în Monitorul Oficial, nu este numai neconstituţională, ci şi ilegală. Ar fi un grotesc şi vizibil abuz în serviciu în folosul UDMR. Viorica Vasilica Dăncilă ar trebui să-şi aducă aminte de maxima sa de înţelepciune din 2018, când declara candid că „orice om îi este teamă de o plângere penală”.

Prin negocierile purtate, zilele acestea, cu Premierul Dăncilă, UDMR-ul condus de Kelemen Hunor îşi dă arama pe faţă: nu este partid de Opoziţie, face activ parte din majoritatea parlamentară actuală. Genul acesta de şantaj pe faţa exercitat de aceşti PSD-işti vopsiţi în verde şi vorbitori de maghiară trebuie să înceteze. Prea mult timp guvernele PSD au făcut concesii majore unor exaltaţi care subminează, prin atitudinea lor, Constituţia României.

În cazul în care Viorica Dăncilă va nesocoti obligaţiile legale şi morale care îi revin din postura de Prim-ministru, PMP va solicita doamnei Renate Weber, proaspăt Avocat al Poporului, să conteste la CCR noul Cod Administrativ, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.