Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Finlandei: 'Sancțiunile occidentale trebuie să afecteze viața de zi cu zi a rușilor obișnuiți'

caleaeuropeana.ro
Sanna Marin, prim-ministrul Finlandei

Premierul Finlandei, Sanna Marin, a luat cuvântul marți, 13 septembrie, în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European. Vizita sa face parte din seria de dezbateri "Aceasta este Europa".

"Sancțiunile occidentale trebuie să afecteze viața de zi cu zi a rușilor obișnuiți. Nu este corect ca, în timp ce Rusia ucide civili în Ucraina, turiștii ruși să călătorească liber în Europa. Din acest motiv, trebuie să impunem restricții stricte privind eliberarea vizelor. În situația actuală, suspendarea completă a acordului de facilitare a eliberării vizelor dintre UE și Rusia este justificată, dar acest lucru nu este suficient", a declarat premierul Finlandei.

"Vizita mea la Parlamentul European are loc într-un moment de cumpănă. Europa este în război. În războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, Rusia a încălcat și a abandonat principiile și angajamentele cheie ale ordinii europene de securitate. Piața energiei este afectată de o incertitudine extraordinară, iar acest lucru, împreună cu inflația, poate provoca o încetinire economică în Europa. Seceta record din această vară și dezastrele naturale arată cum progresează schimbările climatice. Dacă nu acționăm la timp - dacă nu acționăm imediat - va fi prea târziu. Nu vom avea o a doua șansă", a declarat Sanna Marin, informează valtioneuvosto.fi.

"Cu toate acestea, există speranță chiar și în cele mai întunecate momente. Ucraina va câștiga acest război cu sprijinul nostru. Nu există altă alternativă. În inimile noastre, ucrainenii l-au câștigat deja. Ei sunt plini de curaj și neclintiți în determinarea lor. Contraofensiva lor avansează într-un ritm incredibil și au forțat Rusia să se retragă din multe părți ale țării lor. Avem nevoie de unitate acum mai mult ca niciodată, deoarece Rusia folosește energia ca armă împotriva Europei. Șantajarea societăților noastre prin intermediul aprovizionării cu energie este o modalitate de a eroda sprijinul european pentru Ucraina și de a ne destrăma unitatea. Putin nu trebuie să reușească acest lucru. Folosirea energiei pentru a ne șantaja este o strategie lipsită de viziune pentru Rusia. Criza energetică în curs de desfășurare nu va face decât să accelereze tranziția Europei de la combustibilii fosili ruși. Prin războiul său, Rusia își distruge economia și viitorul. Rusia ne-a încălcat încrederea. Chiar dacă războiul s-ar încheia astăzi, încrederea noastră nu va fi restabilită pentru o perioadă lungă de timp. Mai presus de toate, trebuie să continuăm să acordăm Ucrainei toate formele de sprijin și să fim pregătiți să impunem sancțiuni și mai stricte. Cu cât mai puternic este impactul pe care îl putem obține prin sancțiuni, cu atât mai costisitor va fi pentru Rusia să continue războiul", a declarat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.