Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Florin Cîţu, despre Ion Caramitru: Şi ca manager era la fel de talentat cum era ca actor

Inquam Photos / Octav Ganea
Ion Caramitru

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat joi că Ion Caramitru a fost ca manager la fel de talentat cum era ca actor, iar ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a precizat că Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea, conform news.ro

Florin Cîţu şi Bogdan Gheorghiu au fost prezenţi, joi, la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti în Sala „Ion Caramitru”.

Premierul a afirmat că l-a cunoscut pe Ion Caramitru în calitate de manager al Teatrului Naţional şi a menţionat că şi în această calitate era la fel de talentat cum a fost ca actor.

“Toţi l-am cunoscut pe maestrul Ion Caramitru ca actor, în filme sau pe scena teatrului, anul trecut, ca ministru al Finanţelor, l-am cunoscut şi ca manager al Teatrului Naţional şi aş vrea să vă spun că şi ca manager era la fel de talentat cum era ca actor”, a declarat Florin Cîţu.

El a menţionat că de acum înainte piesele jucate în sala Ion Caramitru vor avea o însemnătate aparte.

“Au fost rostite foarte multe cuvinte frumoase în această perioadă şi mesajul meu e unul scurt pentru că orice şi oricât aş spune eu, nu aş reuşi să ilustrez ceea ce a însemnat Ion Caramitru pentru noi, românii. Ştiu că denumirea sălii mari a Teatrului Naţional din Bucureşti în sala Ion Caramitru este un gest mic, dar este un simbol care arată modul prin care noi ne arătăm recunoştinţa pentru tot ce a făcut Ion Caramitru în activitatea sa culturală. De acum piesele jucate în această sală de la Teatrul Naţional vor avea o însemnătate aparte şi astfel moştenirea lăsată de domnia sa nu se va pierde niciodată”, a precizat premierul.

La rândul său, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat că Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea cunoscută.

“Este un privilegiu să mă aflu aici, alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru în faţa instituţiei fanion pentru Teatrul românesc şi să fiu parte a unui gest de normalitate. Redenumirea sălii mari a Teatrului Naţional Bucureşti în sala Ion Caramitru este modul prin care ne asigurăm astăzi că moştenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generaţiile viitoare. Atât din poziţia de ministru al Culturii, de manager al Teatrului Naţional IL Caragiale sau de actor, s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea cunoscută”, a spus Bogdan Gheorghiu.

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Cu însemnate roluri în teatru şi în film, deopotrivă regizor şi manager, a fost preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 1990, şi director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, din anul 2005.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.