Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Franţei, Jean Castex, a vizitat locul atacului din Paris, exprimând solidaritate cu victimele

jean castex

Premierul Franţei, Jean Castex, s-a deplasat, vineri după-amiază, la locul atacului comis în urmă cu câteva ore, în centrul Parisului, exprimând solidaritate cu victimele şi apropiaţii acestora, informează postul BFMTV şi cotidianul Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

"Vreau să exprim solidaritate cu rudele victimelor şi colegii acestor jurnalişti", a afirmat Jean Castex, referindu-se la persoanele rănite în atac, jurnalişti ai companiei media Premières Lignes.

Întrebat despre starea celor două persoane spitalizate în urma atacului, Jean Castex a precizat că acestea nu prezintă risc vital.

Atacul a avut loc în apropierea fostului sediu al publicaţiei satirice Charlie Hebdo. "Este vorba de un loc simbolic, exact în timp ce se derulează un proces", a notat Jean Castex, subliniind că Guvernul de la Paris susţine libertatea presei. Redacţia Charlie Hebdo a fost vizată de un atac islamist în ianuarie 2015.

Citește și: EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

"Reiterez intenţia absolută de a lupta prin orice mijloace împotriva terorismului", a insistat Jean Castex, alături de ministrul de Interne, Gérald Darmanin.

Autorităţile franceze au reţinut doi suspecţi în urma atacului comis vineri în centrul oraşului Paris, iar investigaţia este coordonată de Parchetul naţional antiterorist.

Cei doi sunt suspectaţi că au înjunghiat mai multe persoane în zona Richard Lenoir din Paris. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, patru persoane au fost rănite în atac, două fiind spitalizate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.