Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul Franţei ştie cine va fi viitorul preşedinte. 'Politica se va schimba total'

Premierul francez Manuel Valls, aflat în vizită la Berlin, a estimat drept 'posibil' ca Marine Le Pen (foto), candidata partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, să câştige alegerile prezidenţiale din Franţa, prevăzute pentru mai 2017, informează joi AFP şi Reuters.

'Toate sondajele de opinie arată că Marine Le Pen va accede în turul doi, iar aceasta înseamnă că echilibrul vieţii politice franceze se va schimba total', a subliniat Valls, aflat în vizită la Berlin, unde participă la un forum economic organizat de organizat de Suddeutsche Zeitung.

Citește și: Peste 300 de poliţişti irakieni au fost MASACRAŢI la Mosul (HRW)

În acest context, el a atenţionat cu privire la 'pericolul pe care îl reprezintă extrema dreaptă' pentru Europa, în timp ce atenţia se concentrează pe alegerile primare ale stângii şi dreptei.

În cadrul forumului din capitala germană, Manuel Valls a îndemnat joi Germania să 'investească mai mult' pentru a relansa creşterea Europei, estimând că o politică de creştere nu poate se se rezume la reducerea costurilor salariale şi a deficitelor publice. 'Dacă Germania a aşteptat Franţa, acum Franţa este cea care aşteaptă Germania' în această problemă, a declarat premierul francez.

Citeşte şi: Filipine copiază Rusia şi vrea să se retragă din Curtea Penală Internațională

Valls a inclus prima economie europeană printre 'ţările care au limite' bugetare şi a îndemnat întreaga UE să investească 'în creşterea de mâine', susţinând economia digitală, cercetarea şi formarea. 'Este necesar ca UE să-şi aloce mijloace. Ea are capacitatea să facă acest lucru', a estimat el.

UE a invitat miercuri 'elevii buni' din zona euro, cum sunt Luxemburg, Olanda şi mai ales Germania, 'să cheltuiască şi să investească mai mult pentru ele însele, în interesul tuturor', pentru a susţine creşterea economică.

Germania, susţinător ferm al politicilor de austeriate menite să reducă deficitele şi datoria partenerilor săi europeni, este acuzată constant că nu face suficient pentru a contribui la relansarea economiilor europene, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.