Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, către Recep Erdogan: 'Escaladarea tensiunilor nu poate dura!'

Greek Reporter
Kyriakos Mitsotakis

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a făcut apel vineri, la ONU, la preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan "să dea o şansă diplomaţiei" într-un moment în care cele două ţări par să fi ales calea diminuării tensiunilor în criza din Mediterana de Est, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Acuzând că deschiderea Atenei s-a lovit de "escaladarea, dezinformarea şi agresiunea Ankarei", el a spus că rămâne "optimist". "Toată lumea înţelege că această escaladare permanentă a tensiunilor nu poate dura", a afirmat el într-o înregistrare video difuzată în cadrul Adunării generale a ONU.

"Eu refuz să cred că parteneriatul între vecini apropiaţi nu este posibil", a adăugat el.

"Atunci să ne întâlnim, să vorbim şi să încercăm să găsim o soluţie acceptabilă pentru toţi. Să dăm o şansă diplomaţiei", a spus liderul guvernului grec, adresându-i-se preşedintelui turc.

"Şi dacă după toate acestea nu vom reuşi să ne înţelegem, atunci ar trebui să apelăm la înţelepciunea Curţii internaţionale de la Haga", a mai afirmat el.

Ankara şi Atena au anunţat marţi reluarea negocierilor bilaterale după săptămâni de tensiuni în Mediterana de Est, unde cele două ţări îşi dispută zone care ar putea fi bogate în gaze naturale.

În propriul său discurs de la ONU de marţi, preşedintele Erdogan a făcut şi el apel la Grecia la "un dialog sincer bazat pe dreptul internaţional" pentru a rezolva acest conflict, avertizând în acelaşi timp împotriva oricărui "dictat, hărţuire sau atac" vizând Turcia.

Vineri, Kyriakos Mitsotakis a acuzat din nou Ankara că "subminează dreptul internaţional şi că ameninţă securitatea şi stabilitatea în regiune".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.